Magazin 06.07.2022.

“BANJALUČKA PUBLIKA JE FENOMENALNA”: Bajaga najavio večerašnji koncert na Kastelu

ČITANJE: 1 minuta

Bajaga i Instruktori večeras će na banjalučkoj tvrđavi Kastel održati koncert za rok grupu hor i orkestar, a tim povodom Bajaga je poručio da će publika imati priliku ovaj put da uživa u potpuno drugačijem koncertu.

“Mnogo mi je drago da nastupamo drugi put na Kastelu. Banjalučka publika je fenomenalna. Napravili ste Sava centar na otvorenom i izgleda fantastično, a ozvučenje je najbolje u ovom kraju. Jedva čekam da sviramo sutra pred publikom”, rekao je Bajaga.

Na pitanje kako je došlo do ideje da se pop-rock spoji sa simfonijskim orkestrom, Bajaga je rekao da se to desilo još 2019. godine u Sava centru.

“Svirali smo u Beogradu sa beogradskom filharmonijom, u Skoplju sa skopskom, u Banjaluci evo sa banjalučkom. Plan je da nastupimo i u Zagrebu i Ljubljani. Jako je lijepa i ta saradnja muzičara koji inače ne sviraju zajedno. Prvo jer dođe polovina rodbine od orkestra, šalu na stranu, vidi se koliko je muzika bitna i svi uživaju i trude se da budu što bolji”, kazao je Bajaga.

Bajaga i instruktori, dobra muzika, spektakularan ugođaj tvrđave Kastel garantuje da će to biti koncert za pamćenje i odlična uvertira za ovogodišnji “Banja Luka Fest”.

Druge večeri Banjaluka Fest-a, 7. jula, nastupiće Josipa Lisac, treće festivalsko veče, 8. jula će biti rezervisano za Luz Kasal, dok će 9. jula koncert održati Zdravko Čolić.

(E.M)