Magazin 03.07.2016.

“Banjalučki dani piva”: Tri dana dobrog roka i piva

ČITANJE: 2 minute

Koncertima “YU grupe” i “Jinxa” u subotu naveče je završena trodnevna manifestacija “Dani piva”, koja se održavala na platou ispred tvrđave Kastel u Banjaluci.

Posljednje veče privuklo je i najveći broj posjetilaca, iako su i prethodni koncerti bili dobro posjećeni. Uživanje u različitim vrstama piva, uz neke od najboljih domaćih i regionalnih bendova, ne može biti loša kombinacija za provod.

Treće veče festivala svojim nastupom otvorio je sastav “Elvis Jr. Kurtovich”, a potom su se na sceni, na oduševljenje domaće publike, pojavili originalni “Jinxi”. Hitovi poput “Tamo gdje je sve po mom”, “Na čemu si ti”, “Ljeto”, uz vokal Jadranke Ivaniš, donijeli su pravi dašak Dalmacije u grad na Vrbasu. Nakon njih, iz karijere duge četiri i po decenije neke od najvećih hitova svirali su članovi “YU grupe”.

“Prošla godina, kao i cela ova godina prolazi u znaku velikog jubileja: 45 godina ‘YU grupe’. Samim tim mi još nismo završili sa slavljem i jedan deo tog slavlja doneli smo i u Banjaluku. Ponosni smo na sva prijateljstva i sve saradnje za tih 45 godina”, rekao je Petar Jelić, gitarista, čije su prisustvo na Kastelu iskoristile pripadnice ljepšeg pola za fotografisanje i upoznavanje s njim.

“Banjalučki dani piva” nekoliko časova iza ponoći završeni su nastupom benda “Hypnotized”. Manje zanimljivo nije bilo ni prethodnih večeri, posebno u petak, kada su nastupali sastavi “Atomsko sklonište”, “Perpetuum mobile”, kao i jedan od najiščekivanijih bendova festivala “Riblja čorba”. Publika nije krila oduševljenje što u svom gradu ponovo vidi Boru Đorđevića i ekipu, čiji tekstovi ne mogu nikad dosaditi.

Kako je i sam Bora rekao, iako su dugo godina na sceni – još im nije dosadilo, a to dokazuje i njihov pretrpani raspored. Tvrdi i da su još dovoljno radoznali i za nove stvari u muzici. “Banjalučke dane piva” organizovala je agencija “Queen estrada”.

(Nezavisne)