Magazin 21.06.2016.

Banjalučki “ISPAD!” nastupa prve večeri festivala “Z.E.T. od Šipova”

ČITANJE: 2 minute

Banjalučki pank bend “ISPAD!” nastupiće prve večeri festivala “Z.E.T. od Šipova”, koji se održava od 15. do 17. jula na jedinstvenoj lokaciji Janjske otoke u Šipovu.

Frontmen i gitarista benda “ISPAD!” Nikola Suvajac ističe da će bend na ovom festivalu premijerno izvesti nekoliko novih singlova.

“Što se tiče nastupa na festivalu ‘Z.E.T. od Šipova’, bend će izvesti standardni repertoar u trajanju od 45 minuta. Ovom prilikom ćemo premijerno izvesti nekoliko novih pjesama”, istakao je Suvajac.

Frontmen dodaje da je lista ostalih izvođača na ovom festivalu bogata i da mu je zadovoljstvo što će dijeliti binu s njima.

“Imena koja će nastupiti na istoj bini kao i mi su ‘top of the pop’. Mi očekujemo zanimljive nastupe i pravu zabavu”, dodao je Suvajac.

Gitarista benda takođe smatra da je lokacija Janjske otoke, na kojoj će biti organizovan festival, idealno mjesto za koncerte.

“Ta lokacija izgleda odlično. Kao bajka u prirodi. Tamo je divno i po mom mišljenju nije ni potreban festival ili koncert da bi neko mogao da uživa u svim prirodnim ljepotama koje nude Janjske otoke. Ja sam bio nekoliko puta na ovoj lokaciji i uvijek se rado vraćam”, naglasio je Suvajac.

Frontmen smatra da će festival doprinijeti promociji turističkog potencijala ovog malog mjesta i da sam festival ima tendenciju da preraste u nešto tradicionalno.

“Ekipa koja radi na organizaciji ovog festivala je ozbiljno prihvatila posao i vjerujem da je ovo samo početak, te da će ‘Z.E.T. od Šipova’ postati tradicija”, dodao je Suvajac.

Što se tiče daljih planova benda “ISPAD!”, Suvajac ističe da je u pripremi novi singl, koji će uskoro biti snimljen, kao i da je u planu aktivna koncertna turneja, gdje bi trebalo da održe oko sedam koncerata.

Kultni pank trio “ISPAD! je nastao 2002. godine. Iza sebe imaju dva studijska albuma “Moj anarho bunt” (2004) i “Eš daunov sindrom” (2006).

Iako je pretrpio brojne izmjene u sastavu, bend je sve vrijeme postojanja koncertno aktivan i nastupao je rame uz rame s najvećim imenima regionalne pank/rok scene.

Početkom 2016. godine bend je nakon duže pauze u radu u studiju izdao singl pod nazivom “Bombe” koji najavljuje album koji bi ove godine trebao da bude snimljen.

“ISPAD!” danas čine Nikola Suvajac kao gitarista i pjevač, Marko Tica za bas gitarom i Vladan Gvozdić za bubnjevima.

(nezavisne.com)