Magazin 21.06.2016.

Banjalučki kamperi pozivaju vas na druženje!

ČITANJE: 2 minute

U Banjaluci je osnovano prvo Udruženje kampera Banjaluka, od strane mladih ljudi, zaljubljenika u prirodu i planinara.

“Udruženje je osnovano 12. aprila ove godine, sa ciljem promocije zdravog način života i boravka u prirodi kod mladih ljudi”, kaže za MONDO član banjalučkog Udruženja kampera Zlatko Božunović.

Svim istomišljenicima ovo udruženje želi da pruži priliku da svoje slobodno vrijeme provedu van gradske gužve, na određenim kampovima, šetnjama u prirodi, pohodima na planine i svim onim akcijama koje imaju za cilj upoznavanje prirodnih ljepota RS i BiH.

Neke od destinacija koje su banjalučki kamperi do sada posjetili su Velež, Čubulja, Ključ, izvori Sane, Tisovac, Vranica…

“Svakog četvrtka imamo sastanak u kafe baru Skaut, kod hotela Atina, svako je dobrodošao da se raspita o kampovanju, našim aktivnostima, i ako želi može da se učlani”, kaže Božunović.

Kampovi udruženja su i edukativnog karaktera, gdje učesnici mogu da razvijaju raznorazne vještine od kretanja kroz prirodu, boravka u njoj, odabira pogodnom mjesta za šator do raznih vještina vezanih za aktivizam mladih, ali i da učestvuju u mnogobrojnim sportskim aktivnostima koje bi trebale doprinjeti većoj osveštenosti ljudi o značaju rekreacije i sporta.

bl kamperi

Prva od aktivnosti na kojem je Udruženje uzelo učešće bio je Pecka Rock Climbing Fest u organizaciji Penjačkog kluba Extrem iz Banjaluke. Ljubitelji prirode imali su priliku da isprobaju penjanje na stijeni, vježbe dinamičke ravnoteže, ali i da uživaju u kinu na otvorenom i druženju uz vatru.

Početkom juna, imali su priliku da učestvuju i na omladinskom kampu u Bavarskoj čiji je cilj upoznavanje metoda rada omladinskih centara u Njemačkoj.

Naredna manifestacija koju kamperi planiraju posjetiti je jubilarna 20. Ključka regata na Sani, koja će se održati 23. jula, kao i Omladinski mirovni kamp, koji će se ovog ljeta održati na Igmanu, u organizaciji Udruženja Progres iz Sarajeva.

Aktivnosti udruženja kampera Banjaluka možete pratiti na njihovoj oficijalnoj facebook stranici, a možete ih kontaktirati i putem emaila udruž[email protected].

(mondo.ba)