Banjalučki plivači iz Tuzle donijeli 22 medalje

Mladi plivači Banjalučkog PK ”Olimp” su na 22. međunarodnom plivačkom mitingu ”Samir Ćirak Ćiro” u Tuzli osvojili 22 medalje, od čega 10 zlatnih, pet srebrnih i sedam bronzanih.

Najuspješnija je bila osmogodišnja Maša Kavić sa 6 odličja, od čega 4 zlata (50 i 100 metara prsno, 100 metara delfin i 100 metara slobodno), srebrom (50 metara slobodno) i bronzom (50 metara delfin).

Od djevojčica još je Sara Kremenović u kategoriji 13 i 14 godina stigla do zlata (50 metara slobodno) i dva srebra (50 metara delfin i 100 metara mešovito).Maša spada među najtalentovanije mlade plivačice u Republici Srpskoj i BiH, tako da od nje tek treba očekivati uspjehe.

Kod dječaka po 5 medalja osvojili su devetogodišnji Đorđe Tadić i osmogodišnji Vanja Kvočka.

Tadić je iz Tuzle doneo 4 zlata (50 i 100 metara slobodno, 50 metara delfin i 100 metara mješovito) i srebro (100 metara delfin).

Kvočka je 2 puta bio najbolji (100 metara delfin i 10 metara slobodno), a 3 puta je bio drugoplasirani (50 metara slobodno, 50 metara leđno i 50 metara delfin).

Po 2 bronze osvojili su Pavle Milaković (50 i 100 metara slobodno) u konkurenciji 10-godišnjaka, te Marko Kremenović (50 metara delfin i 50 metara slobodno) u kategoriji uzrasta 15 i 16 godina.

Devetogodišnji Aleksa Vidović je stigao do jedne bronze (50 metara leđno), a njegov vršnjak Ognjen Đukanović je takođe stigao do bronze (50 metara delfin).

Đorđe Tadić je osvoji pehar najboljeg u ukupnom plasman u svojoj kategoriji, a pehare za druga mjesta otišla su u ruke Maše Kavić, Vanje Kvočke i Marka Kremenovića. Zasluge za ovakve uspjehe idu trenerima Aleksandru Drndareviću i Nemanji Tešanoviću.

(EuroBlic)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo