Magazin 02.11.2016.

Banjalučko studentsko pozorište: Drama otvorila vrata mraka

ČITANJE: 1 minuta

Dramski komad “Tmina” Milana Džide, koji je rediteljski oblikovao Aleksandar Pejaković, premijerno je izveden na Podrum sceni u produkciji Banjalučkog studentskog pozorišta.

Publika je u ponedjeljak uveče dugim aplauzom pozdravila glumce Enu Radovanović i Dragana Vučića, koji su studenti četvrte godine glume na Akademije umjetnosti u Banjaluci, u klasi profesora Željka Mitrovića.

U centru pažnju priče, čiji je rasplet ubistvo, jesu ideje koje se nalaze u glavama glavnih junaka. Posebne pohvale idu na račun glumačke kreacije Ene Radovanović, koja tumači lik Marije – djevojke koja prelazi put od žrtve do ubice.

– Naš zadatak je bio da te ideje budu dostupne uživo svakome ko želi da ih čuje. Jer donijeti smrt na scenu možemo samo ako uvjerimo publiku da su te ideje bolesne – rekao Aleksandar Pejaković. Dan poslije premijere glumce i rukovodstvo Banjalučkog studentskog pozorišta primio je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević povodom osvajanja nagrada na mnogobrojnim pozorišnim festivalima u zemlji i regionu.

(Glas Srpske)