Vijesti 22.10.2015.

Banjaluka dobija prvi Laser tag klub

ČITANJE: 2 minute
laser tag
Prvi banjalučki Laser tag klub biće otvoren u ponedjeljak u ulici Carice Milice broj 9 (SD Obilićevo).

Realizator  ideje je Saša Krejić koji kaže da je laser tag sličan paint ballu, ali se puca laserima.

– Može da se igra jedan na jedan, ili dva na dva igrača, ili pet na pet – što je više ljudi, zabavnije je. Dobijete prsluke koji svijetle u različitim bojama za različite timove i lasersku pušku koja, kada “upucate” protivnika onesposobi njegov prsluk na neko vrijeme- pojasnio je Saša.

Dodao je i da postoji više različitih načina da se igra, a nije potrebna ni posebna priprema.

– Preporuka je samo da dođete u tamnoj majici, da budete manje vidljivi u mraku, a onda dobijete prsluke, puške i na kraju igre precizan izvještaj – koliko protivnika ste pogodili, koliko ste vi puta bili pogođeni, statistiku pucanja i slično- objašnjava Krejić.

Na pitanje kako je došao na ideju da otvori  Laser tag klub, on kaže da je Banjalučanima, naročito onim mlađima, ovaj vid zabave itekako potreban.

– Mislim da Banjaluci treba ova vrsta zabave, jer klinci u periodu između igraonice i kafića nemaju načina da se kvalitetno zabave, a da to nije pasivno gledanje u ekrane ili monitore. Ova igra je zabavna, fizički ste aktivni, jednako je zabavna klincima od osam – devet godina i onima mnogo starijima. Laser tag je i odličan način za “team building”, i potpuno je bezopasan- priča Krejić.

Kada je o cijeni riječ, ona zavisi od vremena igre, broja ljudi, a biće dostupna tri cjenovna paketa.

Saša kaže da se nada da ćesugrađani doći da vide o čemu se radi, a najavljuje i turnire i različite aktivnosti u budućnosti.

Više o ovoj novoj adrenalinskoj atrakciji  saznajte na Fejsbuk stranici Laser tag Sport Banja Luka.

(Mondo.ba/Banjaluka.net)