Sport 17.11.2017.

Banjaluka domaćin treće sjednice žirija Izbora najboljeg sportiste BiH

ČITANJE: 2 minute

Stručni žiri Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine u 2017. u organizaciji “Nezavisnih novina” i Radiotelevizije BiH danas će na sjednici u Banjaluci početi finalizaciju posla u vezi sa selektiranjem najboljih među najboljima.

Nakon što su na prošlom sastanku u Mostaru usvojene šire liste u svim konkurencijama, danas će na trećoj sjednici u gradu na Vrbasu popis biti redukovan. Od ukupno 12 kategorija žiri će skratiti liste u 11 kategorija, dok će o jednoj, nagradi publike, odlučivati čitaoci “Nezavisnih novina”.

Ovogodišnjim žirijem predsjedava slavna košarkašica Mara LakićBrčaninović, koja s ostalim članovima, istaknutim sportskim radnicima, bivšim sportistima i predstavnicima bh. medija, obećava nastavak tradicije nepogrešivosti žirija u donošenju odluka o laureatima.

“Sport u BiH i pored brojnih problema ima svoje uspješne pojedince i kolektive, koje ćemo mi prepoznati i nagraditi. Ova manifestacija dugi niz godina izgradila je reputaciju i epitet najrelevantnijeg izbora ovakve vrste upravo na ispravnom donošenju odluka. Nikada se nije desila ni najmanja greška, a na nama je obaveza da taj trend nastavimo. Ovo je značajna manifestacija za bh. sport u cjelini. Mi našim odlukama šaljemo i poruku budućim generacijama da se trud, rad i uspjeh prate i nagrađuju. Nikada niko nije oštećen, nagrade su uvijek otišle isključivo najboljima. Svečana manifestacija tradicionalno u decembru svake godine je događaj na kojem slavimo supjeh, okupljamo naše najzaslužnije i najbolje sportiste i to tako mora biti i ovoga puta. Vrednuju se samo uspjeh i rezultat”, kazala je Mara LakićBrčaninović.

Za ovogodišnji izbor je stiglo preko 130 nominacija iz strukovnih sportskih saveza, sportskih redakcija bh. medija i članova žirija.

“Ništa nećemo lomiti preko koljena. Bićemo precizni u radu i analizi svakog rezultata ostvarenog kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni. Svaki rezultat ima svoju težinu, a na nama je da prepoznamo najveća dostignuća. Moramo saslušati mišljenje svih članova zaista brojnog žirija, u kojem sjede ljudi s iskustvom iz svih krajeva naše zemlje i dobri poznavaoci sporta. Gledajući širu listu ne mogu se oteti utisku da imamo dobre kandidate u svim kategorijama i na neki način smo čak i na slatkim mukama”, dodala je LakićBrčaninovićeva.

Današnja sjednice žirija biće održana u zgradi “Nezavisnih” u Banjaluci s početkom u 13 časova. Pokrovitelj najrelevantnijeg izbora najboljeg sportiste BiH tradicionalno je Predsjedništvo BiH, s predsjedavajućim dr Draganom Čovićem. Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH, a neizostavnu podršku pruža i Ministarstvo civilnih poslova BiH. Proglašenje najboljih je 12. decembra u hotelu “Holiday” u Sarajevu s početkom u 20.14 uz direktan prenos na BHT 1.

(Nezavisne)