Magazin 08.06.2021.

BANJALUKA FEST: Portugalka Mariza i zvijezde iz regiona od 6. do 10. jula na Kastelu

ČITANJE: 2 minute

Prvi Internacionalni muzički festival Banjaluka fest biće održan na tvrđavi Kastel od 6. do 10. jula.

Svjetske zvijezde, glamur, crveni tepih, spektakularni koncerti, brojne poznate ličnosti iz cijelog regiona, veliki broj medijskih kuća, posjetilaca i još mnogo toga desiće se u pet festivalskih dana, prenosi RTRS.

Svečano otvaranje festivala obilježiće koncert svjetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića i sastava Kamerata Novi Sad.

Među svjetski poznatim imenima koja će nastupiti na velikoj sceni tvrđave Kastel, najviše pažnje svakako privlači fado diva Mariza. Čuvena Portugalka proslavlja više od dvije decenije muzičke karijere, te će u okviru svoje slavljeničke turneje posjetiti i Banjaluku, što će nesumnjivo biti događaj za pamćenje.

– Sa velikim zadovoljstvom najavljujem prvo izdanje Banjaluka festa, koji je bio planiran za 2020. godinu, ali je zbog pandemije virusa korona morao biti odložen. Ove godine, festival će se održati uz sve propisane epidemiolške mjere, ali uz veliki entuzijazam svih nas da ovaj festival postane tradicionalni, i da se od ove godine uvrsti na mapu najznačajnijih dešavanja u regionu iz oblasti kulture, umjetnosti i muzike. Uz velike zvijezde, sjajne koncerte, dobru energiju, odličnu organizaciju i niz vrlo zanimljivih pratećih sadržaja tokom svih festivalskih dana želimo poslati pozitivne poruke iz Banjaluke kao mjesta dobrih susreta. Želja nam je da pokažemo sve potencijale koje Banjaluka ima, da privučemo publiku iz regiona i uključimo lokalnu zajednicu – rekla je Biljana Čigoja, direktorka Banjaluka festa.

Od 6. do 10. jula, na velikoj pozornici koja će specijalno za priliku biti izgrađena na tvrđavi Kastel, nastupiće Stefan Milenković i Kamerata Novi Sad, Zvonko Bogdan i Veliki tamburaški orkestar, Amira Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić u pratnji Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Mariza, te Rade Šerbedžija i Zapadni Kolodvor.

Atraktivna festivalska lokacija, velika scena tvrđave Kastel, za potrebe festivala biće posebno prilagođena. Za ovu priliku organizatori pripremaju sjedeću platformu sa kojom će Kastel zablistati u novom sjaju. Na taj način publici će ponuditi nezaboravno iskustvo koncerata na otvorenom.

Svi programi Festivala održaće se u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama koje je propisao Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

(SB)

Oznake: Banjaluka fest