Banjaluka.net u akciji #slušajdomaće, pridruži se i ti!

slusaj domace
slusajdomace
Ideja i inicijativa Ninoslava Tikija Dobrijevića o promovisanju domaćih muzičara i bendova je za vrlo kratko vrijeme prepravila društvene mreže.

Zvanični hashtag akcije je #slušajdomaće , a cilj je što više uradaka domaćih muzičara dijeliti na društvenim mrežama i na taj način ih predstaviti široj javnosti.

Akciji promovisanja se pridružuje i Banjaluka.net, i tom prilikom ćemo vam u narednom periodu predstaviti seriju tekstova u kojima će banjalučki muzičari otkrivati njima omiljene pjesme, bendove i samostalne umjetnike sa domaće scene.

Pridruži se i ti, #slušajdomaće

(Banjaluka.net)

Kasa javnih prihoda „teža“ za 48 miliona KM

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih jedanaest mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 2,28 milijardi maraka, što je za oko 48 miliona KM ili dva odsto više u odnosu na isti period prošle godine, što pokazuje da je nastavljen pozitivan trend u naplati javnih prihoda.

ODJELJENJE ZA OBRAZOVANJE Za studentske stipendije stigao 391 zahtjev

U okviru gradskog programa stipendija, ukupne vrijednosti 1,6 miliona KM, na konkurs za stipendiranje studenata prvog ciklusa, pristigao je ukupno 391 zahtjev. Prema podacima Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, od ukupnog broja, u razmatranju su 342 zahtjeva koja ispunjavaju uslove, i to 222 po osnovu socijalnog statusa, 103 po uspjehu i 17 zahtjeva

Banjalučanke pred sudom zbog prostitucije

Tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka podnio je zahtjev da zbog prostitucije bude pokrenut prekršajni postupak protiv dvije osobe čiji su inicijali T.J. i N.B.

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar

Servisne informacije za nedjelju, 8. decembar 2019. godine: Policijska uprava U protekla 24 časa u Banjaluci zabilježeno je pet krivičnih djela. Javni red i mir je narušen šest puta. Dogodile su se tri saobraćajne nezgode, dva lica su lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U Stanici hitne pomoći pregledana su 72 odrasla pacijenta, 21 dijete i