Vijesti 23.07.2016.

Banjaluka: Obnova Poliklinike do kraja godine

ČITANJE: 2 minute

Zgrada gradske Poliklinike biće renovirana do kraja ove godine, a objekat izgrađen davne 1974. godine dobiće novu stolariju, grijanje, rasvjetu, izolaciju na zidovima i krovu.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić rekla je da će ova rekonstrukcija obezbijediti bolje uslove za pacijente i osoblje Poliklinike.

– Nakon renoviranja Poliklinike očekuje se smanjenje potrošnje energije, kao i materijalnih troškova za 50 odsto.

Urađen je energetski pregled objekta i konstatovani su svi nedostaci. Biće urađena termička izolacija fasadnih zidova i hidroizolacija ravnih krovova. Zamijenićemo skoro svu stolariju. Kada je u pitanju grijanje, biće ugrađene nove pumpe i ventili na grijnim tijelima. Postojeća rasvjeta biće zamijenjena LED rasvjetom – objasnila je Golićeva.

Prema njenim riječima, Poliklinika je stara 42 godine i zrela je za renoviranje. Raspisan je javni oglas za izbor izvođača radova.

Neke od zdravstvenih službi na Poliklinici su već u novom ruhu. Tako su stomatološke ambulante renovirane iz sredstava gradskog Doma zdravlja.

– Okrečili smo prostorije i ofarbali stolariju, renovirali šalter, postavili trakaste zavjese i nabavili nove stomatološke instrumente – rekao je načelnik službe za stomatološku zdravstvenu zaštitu na Poliklinici dr Zoran Gvozden.

Istakao je da će ovim obnovom Poliklinike konačno biti saniran krov, koji odavno prokišnjava.

– Prezadovoljni smo izgledom naših ambulanti, a vjerujemo i da će sa obnovom Poliklinika zasijati punim sjajem. Radovi bi, po mojim saznanjima, trebalo da počnu u septembru – kazao je Gvozden.

Sertifikat

Načelnik stomatologije Zoran Gvozden je istakao da je ova služba nedavno dobila sertifikat ISO 9001: 2008.

– Sertifikovani smo od velike njemačke kuće po ISO standardu, koji je dokaz kvaliteta poslovanja i propusnica za ulazak na svjetsko tržište. Mi smo prva sertifikovana stomatološka služba na primarnom nivou zdravstvene zaštite na nivou Republike Srpske – rekao je Gvozden.

(Glas Srpske)