Vijesti 28.05.2016.

Banjaluka: Pijani policajac na obnovi policijskog znanja pretukao cimera

ČITANJE: 1 minuta

Uhapšen je jedan policajac iz Kalinovnika koji je istukao kolegu s kojim je bio cimer tokom obuke u policijskom internatu.

“Obojica su polaznici obuke MUP-a “Obnova znanja” i radi se o osobama starijima od 40 godina. Prvo su se posvađali, a zatim je krenulo brutalno batinanje i to u sobi u kojoj su spavali. Svemu je kumovao alkohol, jer je napadač N.L. bio pijan, a tučnjava je bila brutalna i sigurno je da bi završila sa ozbiljnim posljedicama da napadač nije spriječen na vrijeme u svom divljanju”, ispričao je novinarima Euroblica jedan očevidac.

“Nakon napada, N.L. je uhapšen i upućen na psihijatrijsku kliniku gdje mu je ukazana pomoć. Ovakvo ponašanje se ničime ne može opravdati, ali čovjek najvjerovatnije boluje od PTSP i u jednom trenutku mu je puk’o film”, rekao je novinarski izvor.

Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsko obrazovanje MUP-a RS.a, kratko je novinarima odgovorio kako ne može komentirati slučaj, dok je Mirna Miljanović, glasnogovornica MUP RS-a, potvrdila da se incident dogodio i dodala kako je napadač N.L. odmah uhapšen.

Inače, osnovna obuka za 65 službenika MUP-a RS-a počela je 16. maja ove godine u Upravi za policijsko obrazovanje u Banjoj Luci, a trajati će četiri i pol mjeseca.

(Fokus.ba)