Sport 30.09.2016.

„Banjaluka pomaže i sebi i nama i vaterpolu“

ČITANJE: 2 minute

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije podvukao da je plaćanje troškova srpskih klubova u Banjaluci od strane banjalučkog kluba namijenjena razvoju ovog sporta u gradu na Vrbasu. “To je prelazno rješenje”.

Nemanja Marijan, generalni sekretar VSS naglasio za MONDO da je plaćanje troškova klubovima iz Srbije za dolazak u Banjaluku od strane domaćeg kluba samo trenutna odluka napravljena u zajedničkom dogovoru svih klubova zbog dobrobiti ovog sporta, posebno u gradu na Vrbasu.

Nakon što zbog obaveza nije stigao da se javi u četvrtak, gensek najtrofejnijeg srpskog sporta pozvao je naš portal dan kasnije i ponudio odgovor koji nismo uspjeli da saznamo u prethodnom tekstu.

Zašto će VK Banjaluka plaćati troškove klubovima u Srbiji prilikom njihovog gostovanja u gradu na Vrbasu u predstojećoj sezoni Prve „B“ lige Srbije?

„Ta odluka je samo trenutna i na neki način prelazno rješenje zbog izuzetno loše finansijske situacije svih klubova u Srbiji, pa i onih najvećih poput Crvene zvezde i Partizana. Razgovarali smo pošteno sa svima uključujući i VK Banjaluka, koji se složio i riješio da pomogne i sebi i nama zbog dobrobiti ovog sporta“, rekao je Marijan.

Podsjetio je da je Banjaluka prethodne sezone osvojila sedmo mjesto i da joj je iskustvo nastupa u Prvoj „B“ ligi Srbije dobrim dijelom zaslužno i za superiorno osvajanje titule prvaka u Bosni i Hercegovini.

„Napredak vaterpola u Banjaluci je više nego očigledan i sigurno je da će još jedna sezona, uz nešto više troškove, dodatno da pomogne razvoj ovog sporta u cijeloj BiH, koja je nedavno formirala reprezentaciju na čelu sa Banjalučaninom Slobodanom Grahovcem“, dodao je generalni sekretar VS Srbije.

Na kraju je poentirao: „Prevedeno na običan jezik, male su to pare, a ogromna nagrada“.

Nova sezona u Prvoj „B“ ligi Srbije počinje 12. novembra, a konačne prijave klubova traju do 5. oktobra.

(mondo.ba)