Vijesti 28.06.2016.

Banjaluka: Uskoro javna lista slobodnih mjesta u vrtićima

ČITANJE: 1 minuta

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je danas da će najkasnije do septembra biti objavljen javna lista slobodnih mjesta u banjalučkim vrtićima kako bi bio smanjen broj djece koja čekaju na upis.

Gavranović je rekao da je o ovoj temi već zakazao sastanak sa novoimenovanim direktorom Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

“Imamo dva koncepta – da li da to bude stalni otvoreni konkurs pod određenim uslovima i procedurama ili konkurs za svaku upisnu/školsku godinu”, rekao je Gavranović na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Gavranović je rekao da je ranije od Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje tražio analizu sistematizacije radnih mjesta, a da je zahtjev za ukidanjem pet mjesta pomoćnika direktora uputio i novom rukovodstvu Centra.

“Centar za predškolsko ne treba da ima nijednog pomoćnika, nego samo direktora i njegovog zamjenika”, rekao je Gavranović, ističući da bi ovaj problem trebalo da bude riješen u narednim danima, a najkasnije do septembra.

(Agencije)