Magazin 10.04.2016.

Banjaluka: Uspješno završeno takmičenje Peckam Live Stage

ČITANJE: 2 minute
peckam pub
“Peckham Live Stage” takmičenje bendova završeno je proteklog vikenda nastupima bendova “Eastock” i “East Time”, a žiri ovog takmičenja već danas zasjeda i odlučuje o pobjedniku koji će biti proglašen 16. aprila u “Peckham” pabu u Banjaluci.

Davor Tojčić iz organizacije ovog takmičenja nije krio zadovoljstvo zbog uspjeha koje ja takmičenje postiglo.

-Prezadovoljan sam bendovima, reakcijom publike i medija. Ispalo je mnogo bolje nego što smo očekivali. Mi smo računali da će to biti manjeg i užeg karaktera, ali izrodilo se u nešto sasvim drugo i nešto mnogo veće, i sada postoji budućnost takmičenja i tendencija da se cijela ideja proširi- naglasio je Tojčić.

Marko Dof Tica, jedan od članova žirija “Peckham Live Stage” takmičenja, ističe da su nastupi bili odlični.

-Najviše sam zadovoljan bendovima, svirke su bile odlične, a bendovi su došli sa svih strana, čak i iz Srbije. Nismo očekivali ovoliko interesovanje- naglasio je Tica.

Član žirija je dodao da, što se tiče koncepta takmičenja, njihova ideja je bila da se bendovi predstave koncertno sa nastupima u trajanju od 45 minuta jer smatraju da se jedino na taj način može stvoriti prava slika svakog izvođača.

-Nije moguće pravilno suditi i stvarati sliku o nekom bendu na osnovu jedne pjesme, ili nastupa od pet minuta. Varijanta u kojoj bendovi sviraju 45 minuta pruža publici šansu da doživi bend na pravi način i s energijom i sa greškama i bez grešaka i komunikacijom sa publikom. Tek onda se stvara prava slika svakog benda- istakao je Tica.

Član žirija je kazao da će se bodovanje vršiti po više kriterijuma, a ocjene će biti od jedan do pet.

-Ocjenjivaćemo stil, preciznost sviranja, komunikaciju sa publikom, žanrovski stil i, na kraju, cjelokupnu sliku benda. Šesnaestog aprila ćemo napraviti žurku u ‘Peckham’ pabu i priredićemo nastup jednog lokalnog benda. Tom prilikom planiramo da pozovemo pobjednike takmičenja da im uručimo nagradu- dodao je Tica.

Bendovi se bore za nagradu u vidu nastupa na “OK festu” na Tjentištu. Druga i treća nagrada su muzička oprema u vrijednosti od 500 KM, kao i snimanje demo snimka u studiju.

(Nezavisne novine)