Vijesti 31.03.2017.

Banjaluka: Vatrogasac zgrnuo pare prodajom vode?!

ČITANJE: 1 minuta

Starješina banjalučke profesionalne vatrogasne jedinice osumnjičen da je neovlaštenom prodajom vode građanima u naseljima koji su imali problema sa vodosnabdijevanjem zaradio 363.800.

Banjalučka policija podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv Ž.V. (64) iz Banjaluke osumnjičenog da je kao starješina banjalučke profesionalne vatrogasne jedinice zloupotrijebio službeni položaj i neovlaštenom prodajom vode sebi pribavio imovinsku korist od 363.800 KM.

Ž.V. se sumnjiči da je od 2003. do 2015. godine iskoristio svoj položaj i ovlašćenja i bez odobrenja nadležnog Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice vršio prodaju vode građanima u naseljima koji su imali problema sa vodosnabdijevanjem, kao i drugim pravnim licima na području grada Banjaluke, iako nije imao nikakva ovlašćenja za prodaju vode, saopšteno je iz banjalučkog Centra javne bezbjednosti (CJB).

Izvještaj protiv Ž.V. i Banjalučanina čiji su inicijali Ž.K. (63) danas su banjalučkom Okružnom javnom tužilaštvu podnijeli pripadnici CJB Banjaluka.

Lice Ž.K. se sumnjiči da je kao šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, propustio dužnost nadzora i kontrole nad radom starješine profesionalne vatrogasne jedinice Ž.V. čime je i nastupila šteta budžetu Grada Banjaluka.

Ž.V. je osumnjičen za krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava dok je Ž.K. osumnjičen za nesavjestan rad u službi.

U namjeri prikrivanja nezakonitih radnji, Ž.V. je uništio finansijsku dokumentaciju o uplati vode, a nezakonitom prodajom vode pribavio sebi imovinsku korist u iznosu od oko 363.800 KM.

(mondo.ba)