Vijesti 26.05.2016.

Banjaluka: “Vodovod” i “Depot” pozitivno poslovali

ČITANJE: 1 minuta

O radu ovih preduzeća, kao i radu “Akvane”, “Gradskog groblja” i “Toplane” razgovarano je na današnjoj redovnoj sjednici Savjeta za privredu, zapošljavanje, finansije i budžet grada Banjaluka.

Komljenović je novinarima nakon sjednice rekao da je “Vodovod” pružao kvalitetne usluge građanima Banjaluke, te ulagao u razvoj mreže i da su u planu dalja ulaganja na seoskom području.

“Kada je u pitanju `Depot`, postojali su manji gubici na kursnim razlikama, ali mislimo da ovo preduzeće uspješno posluje”, naglasio je Komljenović.

On je dodao da kod određenih preduzeća, kao što je “Akvana”, i dalje postoje problemi u poslovanju.

“Postoji javni interes u dijelu poslovanja tog preduzeća gdje Grad grantovskim sredstvima podržava rad Gradskog olimpijskog bazena, ali `Akvana` teško može da se nosi sa konkurencijom kada je u pitanju oblast ugostiteljstva”, pojasnio je Komljenović.

Kada je riječ o “Toplani”, on je istakao da je nivo kvaliteta usluga podignut u posljednjih nekoliko godina.

“I dalje postoje problemi u poslovanju `Toplane`, ali smo u fazi ozbiljnih razgovora da uz podršku Vlade Republike Srpske i Evropske banke dođemo do sredstava koja bismo uložili u dva kotlovska postrojenja koja bi koristila drugi energent, a ne mazut”, istakao je Komljenović.

On je naglasio da je u toku javni poziv za dodjelu subvencija za zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim i uslužnim djelatnostima, te da postoji veliko interesovanje privrednika za ova sredstva.

 (Atv)