Magazin 26.11.2021.

BANSKI DVOR: “Imperativ” organizuje veče sa Vladimirom Skočajićem Skočom

ČITANJE: 2 minute

Program “Note i slova” sa Vladimirom Skočajićem Skočom održaće se 29. novembra u 19.00 časova u Vijećnici Banskg dvora.

Sa Skočom će razgovarati Marina Ritan. Događaj organizuje Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti Imperativ.

Besplatne pozivnice za ovaj događaj mogu se preuzeti svakim danom, osim vikendom, u periodu od 12.00 do 18.00 časova na biletarnici Banskog dvora.

– Nakon tri godine, Banjaluka i ja se ponovo srećemo. Onomad beše na pragu leta, sada na pragu zime. Ali oko srca je toplo na isti način. Ko je bio u Banskom dvoru tada, može pretpostaviti šta ga očekuje. Nisam promenio žanr pisanja priča, a ni slušanja muzike. Samo je malo više sedih u bradi i za mrvu više cinizma između redova. Za one koji nisu bili tad, mogu reći da ih očekuje veče na kome ću čitati svoju prozu, a ovog puta i poeziju. Sve to će pratiti muzika koja na ovaj ili na onaj način ima veze sa rečima koje čitam. Svratite da u jednom ružnom vremenu zajedno probamo da napravimo jedno lepo veče – rekao je Vladimir Skočajić Skoča koji je bio učesnik Prvog festivala književnosti Imperativ u organizaciji ovog udruženja.

Biografija

Vladimir Skočajić je rođen u Beogradu 1978. Studirao srpski i književnost, pa filozofiju. Nije dao ni jedan ispit ni na jednom fakultetu. Zaposlio se na radiju B92 2001, autor muzičke emisije Gistro FM od 2005. Kada je ukinut radio B92 u leto 2015, Gistro FM se seli na internet. Pisao 3 godine za Politikin zabavnik, uređivao muzičku Hit stranu. Bira muziku i pravi nekoliko emisija na online radiju Radio Aparat, od njegovog osnivanja 2016. Pušta muziku po beogradskim klubovima, a baza mu je KC Grad. Objavljivao priče i tekstove za razne portale, a već desetak godina piše kolumnu Pop ćoše u kulturom dodatku Politike. Živeo u Americi 2 godine. Tamo skapirao da je žeđ za jogurtom neutoljiva i vratio se na svoju fotelju u Braće Jerković u jesen 2020.

(SB)