Magazin 11.06.2024.

Bejbi Lazanja zvanično počinje svjetsku karijeru

ČITANJE: 1 minuta

Hrvatska muzička zvijezda koja je osvojila publiku širom svijeta brzinom svjetlosti, Bejbi Lazanja, potpisao je globalni ugovor sa Universal Music Group, čime je započeo novo poglavlje u svojoj umjetničkoj karijeri.

“Oduvijek sam želio da eksperimentišem sa muzikom i stvaram projekte koji nisu ograničeni na jedan muzički žanr. Drago mi je što sam pronašao istomišljenike koji su dovoljno ludi da krenu u novo poglavlje sa mnom i željni da moju muziku predstave globalnoj publici. Upravo smo završili snimanje nove pjesme i spota koji jedva čekam da podijelim sa svima. Takođe, u pripremi je i album koji će sadržati dosta novog zvuka. Veoma sam srećan što predstavljam ovo izdanje publici, jedva čekam da vidim i čujem reakcije. Radujem se što ću vidjeti šta budućnost donosi”, rekao je Marko Purišić, poznatiji kao Bejbi Lazanja, prenosi Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, Bejbi Lazanja je ušao u hrvatski izbor za Pjesmu Evrovizije – “Doru” kao rezerva sa sada već globalnim hitom “Rim Tim Tagi Dim”. Poslije prvog nastupa u nacionalnoj selekciji, popeo se na prvo mjesto u kladionicama kao apsolutni favorit. Na finalu Evrovizije osvojio je najviše glasova publike, ali zauzeo drugo mjesto, jer ga je zbog glasova žirija prestigao nebinarni Švajcarac Nemo.

“Bejbi Lazanja je osvojio svjetsku publiku tokom Evrovizije jedinstvenim zvukom i nevjerovatnim osjećajem za scenu. Čvrsto vjerujemo u njegov talenat i sposobnost da se poveže sa još širom, globalnom publikom i postane prava svjetska muzička zvijezda. Imamo velike planove za njega i veoma smo srećni što sada zvanično počinjemo saradnju s njim, njegovim lokalnim timom i izdavačkom kućom Universal Music Croatia na njegovom muzičkom putu”, rekao je Daniel Schmidt, stariji potpredsjednik Polidor/Island & Ventura Records.

Oznake: Bejbi Lazanja