Sport 05.11.2015.

Beker: Novak je sjajan sportista i džentlmen

ČITANJE: 1 minuta
novak-beker
Novak Đoković podsjeća na mladog Borisa Bekera, rekao je Nijemac koji već dvije godine trenira najboljeg tenisera svijeta.

Beker je u intervjuu za francuski „Parizjen“ govorio o teniskim i ljudskim kvalitetima Đokovića, a osvrnuo se i na Masters u Parizu na kojem brani titulu.

„Favorit jeste, ali nije ogroman favorit – moraće da se bori u svakom meču ukoliko želi da zadrži titulu“, rekao je Beker.

Srbin je u karijeri osvojio 10 pehara na najvećim turnirima, a u nestvarnoj 2015. godini trijumfovao je devet puta u 13 odigranih finala.

„Nikada nije zadovoljan, uvijek želi da napreduje i da se upiše u istorijske knjige tenisa“, dodao je Novakov trener.

A što se tiče ljudskih osobina?

„Pravi je džentlmen. Sa njim možete razgovarati o svemu – tenisu, fudbalu, košarci, skijanju… Sjajan je sportista. Živi za sport, ali je u isto vrijeme i porodični čovjek“.

U posljednje vrijeme sve su češće priče da bi Đoković mogao da se uključi u borbu za najboljeg tenisera svih vremena, a dominacija koju je uspostavio u posljednje dvije godine mu daje za pravo da se tome nada.

„Vidjećemo kada završi karijeru, ali imamo Federera koji je već sada najbolji svih vremena i koji nastavlja da piše istoriju. Osvojio je 17 Gren slemova, to je nevjerovatno. Ali, Novak je zdrav, osvojio je tri GS trofeja ove sezone i sve je moguće“, naveo je Nijemac.

On je potom otkrio i tajnu njihovog uspjeha.

„Vidim sličnosti između Novaka i mladog Bekera. Živim sa njim i kada god on nešto pogriješi, osjećam da griješim i ja“, zaključio je Beker.

(B92)