Biznis 29.11.2021.

“Bema” i Umičević nastavljaju humanu misiju: Donirana obuća djeci sa Kosova i za radnice “Beme”

ČITANJE: 2 minute

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu tehnički direktor Marinko Umičević, donirala je prošle sedmice obuću za određen broj djece sa Kosova i Metohije kojima je obuća najpotrebnija u ovim hladnim danima koji predstoje.

“Vjerujući da im je život težak u uslovima kakvi jesu, ovim gestom želimo da im olakšamo svakodnevicu. Donaciju ćemo poslati putem Udruženja “Baštionik””, rekao je Umičević, koji je nadaleko poznati humanitarac i čovjek spreman pomoći u svakom trenutku, u šta su se mnogi ljudi odavno uvjerili. On je dodao da je sva obuća koju su spremili za donacije zimska, dječija, visokokvalitetna obuća, od prirodne kože.

U u ime Udruženja Srbsko Sabranje “Baštionik” donaciju je preuzeo predsjednik sabranja Predrag Adamović koji se zahvalio na obući koja će kaže mnogo značiti djeci u zimskom periodu, ali im i uljepšati predstojeće praznike.

“Zahvljujemo se Tvornici obuće “Bema” i trudićemo se da u narednih desetak dana ova donacija obuće za djecu dođe do krajnjih korisnika. Distribuciju pomoći radimo preko Eparhije raško-prizrenske, oni imaju spiskove porodica sa djecom kojima je potrebna obuća i podjelu će vršiti sveštenici. Najkasnije do 15. decembra će cipele biti na nogama te djece”, rekao je Adamović.

Inače, Tvornica obuće “Bema” je ove godine donirala više od 10.000 pari obuće širom Republike Srpske i Federacije BiH.

S tim u vezi, Umičević je pozvao i sve druge firme koje su u mogućnosti da se uključe u ovakav vid društvene odgovornosti i učine zajednicu boljim mjestom za život svih.

Pored toga, u „Bemi” je prošle sedmice podjeljeno 1.100 pari cipela, koje su dobile radnice “Beme” u pogonima u Banjaluci i Mrkonjić Gradu, čime je ova uspješna firma po ko zna koji put pokazala da misli na svoje radnike.

“Ovo je deseti put da djelimo cipele radnicima i drugi put ove godine. To je postala tradicija da na ovaj način obradujemo svoje radne kolegice. Trudimo se da budemo društveno odgovorni prvo prema svojim radnicima, zatim prema zajednici” rekao je Umičević i dodao da je “Bema” jedna od rijetkih firmi, ako ne i jedina, koja vodi računa o svojim radnicima i koja im na ovakav način pomaže.

Podsjećamo da “Bema” na početku svake školske godine obezbjedi po par cipela za djecu radnika koji pohađaju prvi i drugi razred osnovne škole, a u planu je da dogodine podjele cipele učenicima do četvrtog razreda, a čiji su roditelji zaposleni u “Bemi”.

(N.Sp.)

 

Oznake: Bema