Biznis 23.09.2015.

“Bema”, priča o uspjehu u teškim vremenima

ČITANJE: 2 minute
prodavnica obuće bema
TVORNICA OBUĆE BEMA, koja ove godine obilježava 11. godišnjicu od osnivanja, jedan je od najvećih gradskih poslodavaca, sa 1250 zaposlenih radnika, angažovanih u pogonima u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

“Bema”, koja je nastala na temeljima bivše tvornice obuće “Bosna”, u proteklih 11 godina uspjela da stekne povjerenje i postane partner nekih od najpoznataijih svjetskih proizvođača obuće, pa tako danas uspješno sarađuje sa renomiranim kompanijama kao što su Paul Green, Lowa, Fidelio, Ara, Iturri, Rohde…

Od ove godine, “Bema” je u namjeri podizanja vlastitih kapaciteta i stvaranja uslova za još veće zapošljavanje, pokrenula vlastitu proizvodnju, s ciljem da ponudi cipelu za svačiji džep i po svačijem ukusu.

obuća bema

Kao logičan nastavak, nametnula se i potreba otvaranja prve “Bemine” prodavnice, u kojoj je, po veoma pristupačnim cijenama, moguće kupiti savremene cipele, krojene po mjeri svakog našeg čovjeka.

Prodavnica je locirana u krugu Tvornice obuće Bema d.o.o., koja se nalazi na adresi Vojvode Pere Krece na broju 13.

– U vlastitoj proizvodnji i prodaji imamo mušku, žensku i dječiju obuću. U ponudi nove prodavnice, pored domaćeg brenda, mogu se naći i proizvodi Planike, Goretex, Pami, Reda, kao i obuća naših poslovnih partnera Paul Green i Rohde- kaže Marinko Umičević, tehnički direktor “Beme”.

Kako ističe, nova “Bemina” linija je visokog kvaliteta, a ono što je izdvaja od mnoge druge obuće koje se može naći na našem tržištu jeste to što je prilagođena nogama sa našeg podneblja i osobama sa izraženim jakim risom.

tvornica obuće bema

Direktor Umičević navodi da „Bema“ ne može više da živi od poslova za druge i da je to jedan od ključnih razloga za pokretanje vlastite proizvodnje.

–  Trenutno imamo 50 svojih modela, a već pravimo kolekciju proljeće-ljeto za narednu godinu. Vodimo računa da to bude udobna i kvalitetna cipela, i ovo je naš prvi iskorak u tom pravcu – naveo je Umičević.

Simbolično, prvi par cipela u „Beminoj“ prodavnici pazario je  gradonačelnik Slobodan Gavranović.

Prlikom svečanog otvaranja ovog objekta, gradonačelnik Gavranović pozvao je Banjalučane da kupuju “Beminu” obuću, jer su, kako je plastično objasnio, “cijene pristupačne, a kvalitet visok.”

Radno vrijeme prodavnice je svaki radni dan od 10 do 18 časova, a subotom od 9 do 15 časova.