Magazin 17.03.2016.

Beograđanka uspješna i sama: Ne volim momke koji nemaju novac

ČITANJE: 4 minute
bgd
Rođena sam Beograđanka, završila sam pravo, dala pravosudni i radim kao advokat u jednoj advokatskoj kancelariji u samom centru prijestolnice, počinje djevojka svoju ispovijest.

– Mnogo volim svoj posao, volim što sam samostalna, što zbog prirode posla moram da se sređujem, svaki dan da nosim štikle, skupa odijela i torbe. Doduše, plata mi omogućava da živim na visokoj nozi, a ja se ne bunim- kaže ona.

Poslije posla voli da sjedne u neki dobar kafić ili bar gdje izlaze gradske face, da bude “viđena”, da pije najskuplji koktel. Onda ode kući, opusti se i sprema za novi radni dan. Vikendom gleda da se opusti u nekom spa centru daleko od Beograda ili šopinguje u nekoj evropskoj prestonici.

Samo da pobjegne iz džungle zvane Beograd. Neko bi rekao “al’ ga živi, 200 na sat”, ali nije uvijek sve onako kako izgleda.

– Postoji samo jedan problem u mom životu: sama sam. Nemam momka, muža, ljubavnika, ništa. I tako već dvije godine – jer sam se posvetila karijeri i sebi- otkriva ona.

Nije da se povremeno ne nađe sa nekim, čak odu i na večeru, pruži udvaračima šansu.

– Ali hej – pa oni su sve gori od goreg, ne znam kako da vam objasnim: potpuno su nesnađeni i smiješni. Pitate se, zašto?! Pa evo, da vam objasnim na konkretnom primjeru: vidimo se, on u pantalonama sa buvljaka, košulji iz nekog neimenovanog butika i sav uglađen, kao vodi me na ručak ili večeru. Pitam ga gde me vodi, on kao kavaljer insistira da ja biram. Okej, neće ti biti dobro, ali tvoj izbor. Odvedem ga u svoj omiljeni restoran, njemu nije dobro kad vidi jelovnik. Naručim biftek i omiljeno vino, on pije kiselu vodu. Kao, glumi da mu nešto nije OK, a u stvari već znam da to ne može da plati. Prođe nekako ta večera, predložim da platimo popola, on kao i svaki balkanski mačo insistira da plati on.

Mislim – ko te šiša, kad si tvrdoglav. I onda ga pitam hoćemo li negdje dalje, na koktele, a on kao žuri, radi ujutru, nije mu dobro, ovo-ono, javiće se sutra. Ako i ode na koktele, glumi da je izgubio novčanik, kunem vam se to se jednom desilo. Mislim – šta uopšte izlaziš na takva mjesta kad ne možeš da priuštiš- kaže ona.

– E sad, bio jednom jedan koji je sve to mogao da plati. I zabavljali smo se godinu i po dana. Ja sam tek počela da radim, on je već bio uveliko ‘u biznisu’. Lijepo je išlo, pratio me je u svemu. Onda, poslije nepunih godinu dana veze, ostao je bez posla. Srbija. Odjednom nije imao ni za cigare. Ma ništa. Mislila sam, sposoban je, snaći će se, ‘uvaliće se’ negde, ipak je bio na dobroj poziciji u dobroj firmi.

Nekako sam bila sigurna da će ‘moj mužjak’ biti baš to. Kad ono, cvrc. Lezilebović je počeo celi dan da sjedi kod kuće, da se goji, da troši ušteđevinu, pa je gospodinu još smetalo što imam društveni život i što sam retko u stanu. Molim vas, pa šta treba – da sedim i tovim se zajedno sa njim? Kada nije imao kinte za odmor ljutio se što želim sa drugaricama da ode na Kubu.

Mislim, da si sposoban za pet i po mjeseci bi našao nešto. Ali ne, on je želio da ga ja izdržavam i po mogućnosti da sve po kući radim uz to. Lijepo se ‘uvalio’, ali samo u mislima. Završila sam tu vezu poslije skoro četiri mjeseca prenemaganja- kaže ona.

Poslije njega je sretala par njih koji su željeli da se “šlepaju”.

– Odvratno. Mrzim te mamine i tatine sinove, štrebere, koji misle ako nađu ribu koja dobro zarađuje da su se dobro udali. Sama sam stekla sve ovo. Da, imam dupleks u centru, ali njega ću da otplaćujem narednih 20 godina. Da, imam firmirane stvari, čizme, torbe, idem po spa-centrima… ali sve to sama plaćam.

Sama sam se potrudila za visok prosjek, dala sve ispite na vrijeme, položila pravosudni, pa izvinite, nesam to radila da bi neki lezilebović sve spiskao i živio na mojoj grbači. Zato ne volim muškarce koji nemaju pare. Ne mogu da mi pariraju. Zato jesam sama, ali nastaviću da pokušavam dok ne nađem nekoga ko je vrijedan mene, makar zarađivao pet puta manje. Važno je da zna i da ima stila- istakla je ona.

– Djevojke – bolje budite same nego u nekvalitetnoj vezi i dajte sve od sebe da budete samostalne. Vjerujte mi, nema ništa ljepše- zaključila je Beograđanka.

(NN)