Biblioteka na Palama za osam mjeseci dobila 311 novih članova

pale biblioteka
pale biblioteka
U Narodnu biblioteku na Palama za osam mjeseci ove godine upisano je 311 korisnika, rekla je direktor ove ustanove Nada Gajović.

Gajovićeva je navela da je članarina u biblioteci 10 KM, ali da je od septembra do kraja godine cijena snižena na pet KM, a za predškolski uzrast i prvačiće upis je besplatan.

– Biblioteka Pale se trudi da nabavi aktuelnu literaturu koju korisnici traže, a zbog fakulteta nabavljamo i stručnu literaturu- rekla je Gajovićeva i zahvalila svima koji poklanjaju knjige Biblioteci.

Ona je posebno istakla poklon od 100 knjiga koje su dobili od biblioteke Matice srpske iz Novog Sada.

Prema njenim riječima, Narodna biblioteka Pale ima oko 32.000 monografija.

Gajovićeva je naglasila da poslovi u Biblioteci teku planiranim tokom, tako da će do kraja godine objaviti još jednu knjigu i napraviti promociju.

– Najveći problem sa kojim se susrećemo je nedostatak prostora. Došli smo u situaciju da knjige koje imamo u više primjeraka povlačimo sa polica da bismo mogli staviti nova izdanja- rekla je Gajovićeva.

(Agencije)

PREPRODAVAO DROGU Optuženom ni traga ni glasa

Ognjen Ćutković, koji je bio osuđen na šest i po godina zatvora zbog šverca drogom, već drugi put se nije pojavio na ponovljenom suđenju u Okružnom sudu u Banjaluci. Postoji bojazan da je pobjegao iz BiH, zbog čega bi za njim mogla biti raspisana i potjernica. Sudija Snježana Kudrić istakla je da će Ćutkoviću biti

Servisne informacije za 16. septembar

Servisne informacije za ponedjeljak, 16. septembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje na teritoriji grada u protekla 24 sata zabilježeno je šest krivičnih djela. Javni red i mir narušen je četiri puta, dok je prekršaja bilo 16. Desilo se šest saobraćajnih nezgoda u kojima je jedno lice lakše povrijeđeno.

Prevrnuo se automobil u banjalučkom naselju Zalužani

U banjalučkom naselju Zalužani došlo je do saobraćajne nezgode kada se prevrnuo automobil zbog čega je saobraćaj malo usporen na ovom dijelu puta, saznaju “Nezavisne” Kako saznajemo, na sreću, u ovom udesu nema povrijeđenih osoba. U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su nam da je došlo do nezgode, ali nisu mogli da daju više detalja. “Dobili

Smjena generacija na banjalučkoj stranačkoj sceni

Ne tako davno, uoči lokalnih izbora 2016, Igor Radojičić bio je gotovo jedini relevantni političar na gradskom nivou, među kandidatima za vodeće funkcije, kojeg je većina glasača u Banjaluci percipirala kao, još uvijek, relativno mladog. Danas, godinu dana prije narednog odmjeravanja snaga, situacija je prilično izmjenjena, pa aktuelni gradonačelnik, u poređenju sa ostalim kolegama koji