Sport 18.02.2016.

Biciklistička trka Beograd – Banjaluka dobila podršku od institucija BiH i RS u Srbiji

ČITANJE: 2 minute
biciklisticka-trka-575x357
Sastanak direktora 10. jubilarne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, Vladimir Kuvalja sa Ambasadorom BiH u Srbiji i Direktorom predstavništva RS u Srbiji Mlađenom Cicovićem otvorio nova vrata jednom od najvećih sportskih događaja na ovim prostorima.

Trka će u narednom periodu biti zvanično prezentovana, a bitno je istaći da je potvrđena podrška gradova Banjaluka i Beograd, a očekuje se da podršku daju i drugi gradovi i opštine kroz koje će trka proći.

Podrška ove godine nije izostala iz Teslića, a očekuje se potvrda Doboja i Bijeljine, što bi upotpunilo nastojanje organizatora trke da se maksimalno iskoristi sportski i turistički potencijal medijski najpraćenijeg događaja u Bosni i Hercegovini.

Svoju podršku i zvanično su dali ambasada Bosne i Hercegovine u Srbiji i predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, što daje legitimitet atributu da se radi o velikom sportskom događaju na Balkanu!

Direktor 10. jubilarne biciklističke trke, Vladimir Kuvalja tim povodom je rekao:

– Prijatno sam iznanađen tim što su i Cicović i  Mirkić poznavaoci biciklističkog sporta, da su upoznati su sa našim radom još iz ranijeg perioda, te da je ova manifestacija i za njih podjednako važna u sferama njihovog rada kao i za nas. Zaključili smo da događaj koji se odvija u obe zemlje istovremeno ima višestruk značaj i da nesumljivo zasluzuje pažnju mnogih institucija, a pogotovo onih koji djeluju na sličan način. Naišli smo na razumijevanje i poptunu podršku u obe institucije, što nam je dalo dodatni vjetar u leđa i dokaz da smo uradili i da radimo dobar posao, nadam se da će saradnja sa našim institucijama poput ove dvije biti dobra i da će dugo trajati- rekao je Kuvalja.

Značaj ove saradnje je važan i u kontekstu turizma, a povodom najavljenog jubileja dobija na još većoj važnosti jer će okupiti veliki broj internacionalnih sportskih radnika, profesionalnih vozača i profesionalnih biciklističkih timova, što će nesumnjivo doprinjeti promociji Srpske u Evropi!