Magazin 03.05.2016.

“Bilo je kao u paklu”: Tužio firmu zbog dosade na poslu

ČITANJE: 2 minute
FRANCUZ
Hrabri Francuz odlučio je tužiti svoje bivše šefove jer su ga prisilili na otkaz – dosadom. Da, on zaista tvrdi da mu je posao bio toliko dosadan da je obolio od – depresije.

Neke život zaista nije mazio. Najbolji primjer toga je Frederic Desnard (44), čovjek kojem je na poslu bilo toliko dosadno da je odlučio tužiti svoju bivšu tvrtku – Interparfums. Zbog dosade je, kaže, bio prisiljen i dati otkaz pa sada od bivšeg poslodavca traži skoro milion KM odštete .

Desnard tvrdi kako je radio samo monotone zadatke zbog čega je polako ‘tonuo u pakao’, a posao ga je činio ‘depresivnim, uništenim i osramoćenim’ , piše britanski Mirror .

I, bez brige, ovo nije sve, priča postaje još bizarnija. Naime, Desnard je pred sudom ispričao kako su ga vrlo brzo po zaposlenju ‘lišili svih obaveza i dužnosti’ sve dok se nije osjećao ‘kao da ne postoji’.

– Svaki sam dan išao na posao s osjećajem beznadnosti. Kada sam stigao na posao, najčešće bih briznuo u plač . No, to nitko nije primijetio jer nikoga nije bilo briga jesam li na poslu ili ne, ispričao je uzrujani Francuz za jednu francusku televiziju.

Jean – Philippe Benissan , advokat Interparfumsa, izjavio je kako se Desnard nikada nije požalio da mu je bilo dosadno i na tome će temeljiti cijelu odbranu.

Ovo je inače tek drugi ovakav slučaj u Francuskoj, a vjerojatno i u cijeloj Europi.

Prvi je bio Charles Simon koji je tužio nacionalnu željeznicu jer su ga poslali na bolovanje koje mu je mjesečno bilo plaćeno 10.000 KM (!!) i to je potrajalo punih 12 godina. Firma je, naime, potpuno zaboravila na njega, a s njom se na kraju nagodio van suda.

Stručnjak za sigurnost i zdravlje na radnom mjestu Jean Claud Delgenes objasnio je kako ovakvi slučajevi nastaju kada zaposleni osjećaju da su marginalizovani te kako nemaju šanse za napredak.

– Predviđa se da je 30% Francuza nesretno na poslu, a većina njih ipak ostaje u svojim firmama zbog straha od nezaposlenosti- izjavio je Delgenes.

(Mirror)