Magazin 05.12.2022.

Predstava “Bio jednom jedan lav” u Prijedoru

ČITANJE: 1 minuta

Prva repriza predstave “Bio jednom jedan lav”, čija premijera je održana 29. novembra, zakazana je u Prijedoru, utorak, 6. decembra 2022. godine

U grad na Sani, ansambl Dječijeg pozorišta će putovati čak 3 puta, (utorak, srijeda i četvrtak) te u 6 izvođenja, predstavu Bio jednom jedan lav”, u režiji Nikole Bundala igrati za prijedorske osnovne škole “Petar Kočić”, “Branko Ćopić”, “Desanka Maksimović”,” Dositej Obradović” i osnovnu školu “Mladen Stojanović” iz Ljubije.

Podsjećamo, ovom predstavom Republika Srpska slavi 100. godišnjicu od rođenja Duška Radovića, jednog od najuglednijih srpskih intelektualaca 20. vijeka.

U predstavi “Bio jednom jedan lav” igraju Đorđe Janković, Zorana Šuman, Svjetlana Andrić i Nikola Milaković.

Gostovanjima u Prijedoru, Dječije pozorište Republike Srpske zaokružuje svoja putovanja po Republici Srpskoj u 2022. godini. Naime, nacionalni teatar za djecu je svoj repertoar uspješno predstavljao i na scenama izvan Banja Luke, tako da je predstava “Bajka o psiću” gostovala u Palama, Brodu i Novom Gradu, “Kralj žabac” putovao u Laktaše i Foču, “Junak u tregerima” u Laktaše, a evo “Bio jednom jedan lav” stiže u Prijedor.