Magazin 30.01.2021.

“BL JAZZ VOICES” Održan koncert banjalučkih muzičkih umjetnika

ČITANJE: 2 minute

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je koncert istaknutih banjalučkih muzičkih umjetnika “BL jazz voices”, koji je nastavak prakse novog koncepta rada ove ustanove da se, pored vrhunskih muzičara iz regiona, Evrope i svijeta, publici redovno predstavljaju i talentovani umjetnici iz Banjaluke.

Banjalučki umjetnici u ovom sastavu prvi put predstavili su se publici u novembru u okviru 3. internacionalnog festivala džez muzike “Intime jazz fest”, a zbog velikog interesovanja publike za ovaj nastup i ograničenog broja mjesta u publici, ovaj koncert našao se ponovo na repertoaru Banskog Dvora.

Dobro poznat džez sastav “Combine Quartet” bio je pratnja izuzetnim vokalnim solistima, među kojima su Marija Šestić, Maja Manojlović, Daniela Erceg, Slađana Zrnić, Anja Milutinović i Nemanja Lakić.

-Koncert sa “Combine Quartet-om” zamišljam kao da je na straži prijatelj kojem vjerujete, a vi sebi dopustite da spokojno spavate, iako nisam služio vojsku. Upravo tako i ja sebi dopuštam da žmirim dok mi ovi momci čuvaju leđa. Željni nastupa, iskoristili smo probe kao privatne koncerte i uživali. Nadam se da je i publika večeras tako uživala – kazao je Nemanja Lakić i dodao da bi volio da je mogao biti i u publici da sluša i gleda pet prekrasnih dama sa kojima je bio na sceni.

Maja Manojlović ističe da je jako srećna jer je ovaj koncert nastavak priče koja se desila u novembru mjesecu u sklopu “Intime Jazz Fest-a”.

-Srećna sam što je veliko interesovanje publike dovelo do toga da se ovaj koncert ponavlja i što moje kolege i ja imamo priliku da ponovo stanemo na scenu i svu ljepotu našeg rada podijelimo sa publikom. Sigurna sam da ovaj koncert svima jako znači, a ja sam kao i prošli put jedva čekala da stanem na binu i zaista je bilo fantastično – kazala je Manojlovićeva.

-Kao i svaki put velika mi je čast i zadovoljstvo da sarađujem sa najboljim džez, a i klasičnim muzičarima u našem gradu, ali i šire. Svi pojedinačno su i kao muzičari i kao osobe sjajni. Spojila nas je jedna divna energija koju smo pokazali i na prošlom koncertu, tako da smo se jako lijepo osjećali pripremajući se i za ovaj nastup – naglasila je Marija Šestić.

Sa njom se složila i Daniela Erceg i potvrdila da je saradnja sa, kako kaže, fenomenlanim „Combine Quartet-om“ nevjerovatna.

-Uz njih je prelijepo izvoditi kompozicije, jer sve se dešava sa nekom visokom lakoćom. Nije bilo stresa, svako je bio na svom mestu. Oni su profesionalci, sjajni muzičari, sjajni drugari. Ovo je jedna lijepa saradnja, sa puno razumijevanja i sa vokalima i sa muzičarima. Meni je velika čast što sam dio ove ekipe i veoma sam zahvalna i srećna što postoji ovaj mali projekat “BL jazz voices” – dodala je Daniela Erceg.

(E.M)

Oznake: Banski dvor, koncert