Vijesti 04.04.2017.

Bombom pokušao ubiti bivšu djevojku: “Plašim se za sebe i dijete, taj čovjek slobodno šeta Laktašima”

ČITANJE: 3 minute

Članovi porodice Prerad kažu da su u strahu i šoku nakon što su primjetili Gorana Vučkovića (42) iz Gradiške da se slobodno šeta po Laktašima. Vučkoviću se u Okružnom sudu u Banjaluci sudi, jer je zbog ljubomore bombom pokušao ubiti bivšu djevojku Suzanu Prerad.

Oštećena Suzana potvrdila je za „EuroBlic“ da je saznala da se Vučković slobodno šeta po Laktašima i da se boji za svoju i bezbjednost njenog djeteta.

– Užasno je kada saznate da čovjek koji vas je pokušao ubiti sada šeta gradom bez ikakve kontrole. Bojim se da će ponovo pokušati povrijediti moje dijete ili mene – zabrinuto kaže Preradova i dodaje da joj se do sada nije obraćao.

Ona ističe da neće da komentariše odluku suda zbog čega je on pušten na slobodu, ali kaže da jedva čeka da se sve to završi i da nastavi normalan život sa svojim djetetom.

Da vlada strah od toga šta bi sada mogao uraditi Vučković potvrdio je i Dragan Prerad bivši Suzanin djever.

– Suzana je bila udata za mog brata sa kojim ima prekrasnu ćerku, za koju svi živimo. Od kada se Vučković nalazi na slobodi bojimo se da bi ih ponovo mogao napasti i pokušati ubiti – kaže Dragan Prerad.

On ističe da je Goran Vučković spreman na sve, što dokazuje i to na kakav je svirep način pokušao ubiti njegovu bivši snaju.

– On joj je ostavio bombu u drva i nije razmišljao koga bi sve mogao tako ubiti, nije mu bilo bitno da li će stradati i djevojčica koja je sa njom bila u kući. Samo dan ranije kuća je bila puna djece, jer su slavili rođendan, šta bi bilo da je tada eksplodirala bomba – pita se Dragan.

Prema njegovim riječima koliko zna Vučkoviću su određene neke mjere zabrane, ali da misli da ih se on ne pridržava.

– Skoro svakodnevno automobilom prolazi kroz Aleksandrovac, a kuća moje bivše snaje se nalazi u centru pored puta. Zbog straha od njega brat i ja svaki dan izlazimo sa posla i vozimo djevojčicu u školu, a zatim poslije škole čekamo da završi sa nastavom da je vratimo kući. Isti slučaj je i kada ide na trening – pojasnio je Prerad.

On je ispričao da ih Vučković pokušava isprovicirati na razne načine i da ne znaju šta da rade u tim slučajevima.

– Nekoliko puta kada je prolazio pored mene pokazivao mi je srednji prst, ili se zaustavi i smije nam se. Prijavljivao sam to policiji, a oni mi kažu da ne mogu ništa uraditi, jer ga je sud pustio na slobodu. Mislim da pokušava da nas isprovocira da ga napadnemo, pa da to na sudu iskoristi protiv nas – kaže Dragan.

Kako saznajemo, prilikom potvrđivanja optužnice banjalučko tužilaštvo zatražilo je da se Vučkoviću produži pritvor, međutim Okružni sud je donio odluku da bude pušten na slobodu uz mjere zabrane.

U ovom sudu su nam juče rekli da ne mogu odgovoriti na to koje su mjere zabrane određene Vučkoviću, pošto je predsjednica u velikoj gužvi.

Optužnica

Protiv Goran Vučkovića banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu u oktobru prošle godine, a motiv za pokušaj ubistva je bolesna ljubomora.

Vučković je periodu od 8. do 13. jula prošle godine u Aleksandrovcu kod Laktaša, ne prihvatajući raskid veze, ispred vrata kuće Suzane Prerad ostavio PVC vrećicu sa hepo kockama i sitnim drvima, a u drvenu koru bila je umotana bomba. Suzana je 16. jula naložila vatru i stavila sadržaj vrećicu u kamin. Tada je eksplodirala bomba i ona je zadobila teške povrede.

(EuroBlic)