Sport 07.03.2018.

Borac remizirao u banjalučkom blatu

ČITANJE: 1 minuta

Fudbaleri banjalučkog Borca remizirali su sa Zrinjskim na domaćem terenu rezultatom 1:1 u 22. kolu BH Telekom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Oba tima su se mučila po neuslovnom terenu da bi došli do što povoljnijeg rezultata. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, da bi pred kraj meča, tačnije u 89. minutu domaći igrači golom Petra Kunića došli do prednosti.

Ipak, radost Borca nije dugo potrajala, jer je samo dva minuta kasnije Zrinjski izjednačio golom Pere Stojkića i tako došao do boda.

Zanimljivo je napomenuti da je teren Gradskog stadiona očišćen samo nekoliko sati prije početka susreta. Snijeg koji se otapao nakvasio je podlogu koja se bukvalno pretvorila u “oranicu”.

To je nakon meča istakao i trener Zrinjskog Blaž Slišković, koji je rekao da je ovakav teren više odgovarao domaćinu.

“Mi smo prije meča sa Željom četiri, pet dana angažovali sve i očistili teren. Trebao se teren očistiti ranije, a ne da se igra ovako”, rekao je Slišković ljutito.

I pored remija Zrinjski je zadržao lidersku poziciju, ali sada ima isti broj bodova (50) kao prvi pratilac Željezničar. I Borac je zadržao svoju osmu poziciju sa 26 bodova ispred GOŠK-a koji ima dva boda manje.

(ATV)