Sport 24.02.2017.

Borac želi novi trijumf

ČITANJE: 2 minute

Poslije poraza na startu drugog dijela sezone u Ligi BiH u gostima od Maglaja (19:18), rukometaši Borca su vezali dva trijumfa. Prvo su kao domaćini dobili Zrinjski (27:23) da bi potom slavili u Zenicu protiv Čelika sa ubjedljivih 32:22. S toga se nadaju da će pobjedničku seriju nastaviti i u okršaju sa Krivajom sa kojom igraju sutra u Sportskoj dvorani “Borik” sa početkom u 18 časova. 

– Imao sam priliku da pogledam susret tima iz Zavidovića u duelu sa Vogošćom. Primjetio sam da je njihov stil igre dosta sličan našem, a čvrsto vjerujem da ćemo uspjeti da savladamo Krivaju. Istovremeno se nadam da će atmosfera u “Boriku” biti kao nedavno protiv Zrinjskog i to bi svakako bio motiv više za moje igrače na putu do novog slavlja – istakao je Ratko Đurković, kormilar banjalučkog premijerligaša.

Mladi Miloš Nježić je na posljednja dva susreta postigao 14 pogodaka i potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

– Naš rival nije nimalo naivan i moramo ozbiljno prići ovom okršaju. Treba da spriječimo njihove brze kontre i polukontre i vjerujem da ćemo u tome uspjeti. Krivaja nam je ostala dužna iz prvog dijela sezone i sve ćemo učiniti da im se revanširamo za taj neočekivani poraz. Koliko ću golova dati u ovom meču je najmanja bitno, najvažnije je da pružimo dobru partiju i da savladamo četu iz Zavidovića – poručio je Miloš Nježić.

Banjalučani se nalaze u dosta teškoj novčanoj situaciju koja će uskoro biti riješena uz pomoć Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske kao i Grada Banjaluka.

– Želio bih ovom prilikom da se zahvalim ministarki Jasmini Davidović kao i gradonačelniku Igoru Radojičiću. Oni su nam izašli u susret kako bismo izmirili tekuće troškove, kako prema dobavljačima isto tako i igračima i članovima stručnog štaba. Nije u pitanju nikakva vanredna isplata, već isključivo novac koji je planiran u budžetu za potrebe Rukometnog kluba Borac – izjavio je Vlado Blagojević, član uprave kluba.

Ostali parovi 17. kola Premijer lige BiH: Zrinjski – Derventa (večeras u 18.30 časova), sutra igraju: Krajina – Bosna (18), Konjuh – Prijedor (19), Maglaj – Čelik (19), Vogošća – Goražde (19).

(Srpskacafe.com)