Politika 03.04.2019.

BORENOVIĆ: Odlučili smo, PDP neće u Savjet ministara sa SNSD-om

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik PDP Branislav Borenović izjavio je da je Predsjedništvo partije odlučilo da PDP ne ulazi u Savjet ministara sa SNSD, SDA i HDZ.

On je rekao da je PDP spreman da razgovara sa svim strankama o svim pitanjima bitnim za RS.

Borenović je rekao da je korektno da vlast i opozicija u RS razgovaraju i da mu je drago što je dogovoreno zajedničko pokretanje izmjena Izbornog zakona BiH.

Borenović je dodao da opozicija mora da bude konkretna, da ponudi rješenja.

– Nije sve u tome da li ste ministar i direktor, nego da li neke politike mogu da dobiju saglasnost političkih partija – rekao je on.

Na pitanje da li će nakon odbijanja ulaska u vlast, ostati stare kvalifikacije između vlasti i opozicije, poput “izdajnika”, Borenović je rekao da te optužbe nakon stranačkih sastanaka gube svaki smisao.

– Vidjećemo da li će pokušaj razgovora promijeniti klimu koja je bila prisutna. Mi nećemo biti opozicija dobrim stvarima, većim platama i penzijama, borbi protiv kriminala i korupcije, ali hoćemo svim devijacijama. Želimo red u izbornom procesu, u radu javnog RTV servisa RS. Osjetili smo spremnost i među vladajućom partijom. Naredni sastanak o ovim pitanjima trebalo bi da se održi u roku od dva mjeseca – kaže Borenović.

On je dodao da očekuje da Savjet ministara BiH bude uskoro formiran i da prestane sadašnje “mrcvarenje”.

Upitan za navode Sindikata Ministarstva spoljnih poslova BiH o nepotizmu, Borenović je rekao da tamo ne postoji ni jedan primjer nepotizma.

– Poznajem ministra Crnatka, znam da to nije tačno. Garantujem da nema ni jedan primjer nepotizma. To je dodvoravanje strukturama koje tamo treba da dođu – kaže Borenović.

(Srpskainfo)