Politika 15.04.2016.

BORS: Savanović spominje politizaciju u nedostatku argumenata

ČITANJE: 1 minuta
bors
Predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) pozvali su ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenka Savanovića da argumentuje politizaciju ove boračke organizacije, koju je pominjao u svom saopštenju.

“Borci su svojom krvlju stvarali Republiku i njene institucije boreći se istovremeno da te institucije bude demokratske, odnosno podložne kritici onima koji su ih stvarali”, navodi se u saopštenju BORS-a.

Predstavnici BORS-a smatraju da je Savanović imao ulogu u, kako tvrde, pokušaju razbijanja BORS-a, odnosno podjele boraca Vojske Republike Srpske.

Reagujući na saopštenje resornog ministarstva u kojem je rečeno da BORS vrši “politički instruisane i neutemeljene napade na institucije Republike Srpske, Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite i ministra Milenka Savanovića”, u BORS-u ističu da je “vrhunac djelovanja ministra nezakonita dodjela statusa od javnog interesa udruženju iz oblasti boračko-invalidske zaštite koje ne ispunjava zakonom propisane uslove”.

“U nedostatku argumenata, na pitanje zakonitosti davanja statusa javnog interesa organizaciji iz oblasti boračko-invalidske zaštite, Savanović mijenja teze govoreći i spočitavajući politizaciju BORS-a”, saopšteno je iz BORS-a.

Predstavnici BORS-a pitaju da li je kršenje člana tri Zakona o izmjenama i dopunama zakona o udruženjima i fondacijama Republike Srpske, koji kaže da se u određenoj oblasti zakona može utvrditi status udruženja od javnog interesa za jedno udruženje – politizacija ili kršenje Zakona?

(Agencije)