Vijesti 18.10.2015.

Britanski ambasador napustio salu dok je govorio Kusturica

ČITANJE: 1 minuta
Denis Kif Ambasador
Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif napustio je danas salu u “Sava centru” u Beogradu, tokom obilježavanja sedam godina od osnivanja Srpske napredne stranke /SNS/, u trenutku dok je za govornicom bio proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica.

Kif je salu napustio u trenutku kada je Kusturica rekao da nije slučajno to što je Srbiji baš Britanac donio vijest da ulazak u EU znači priznavanje Kosova, odnosno da nije čudo što Srbiji ultimatum donose Britanci, jer su to i ranije radili.

Poslije intervencije članova SNS-a, britanski ambasador se vratio u salu, piše “Sputnjik”.

Na početku proslave, ruski ambasador u Srbiji, Aleksandar Čepurin dočekan je u sali ovacijama, apaluz je trajao više od minut, a srdačno je pozdravljen i kineski ambasadro Li Mančang.

Na kraju proslave, lider SNS-a Aleksandar Vučić pozvao je okupljene da sve ambasadore u sali pozdrave velikim aplauzom.

Glavni i odgovorni urednik lista “Danas” Zoran Panović večeras je, komentarišući izlazak britanskog ambasadora iz sale, za RTS ocijenio da je “sve to deo velike predstave Vučićeve”.

– Vučić je sigurno znao šta će reći Kusturica. Kusturica sigurno nije mogao da održi proevropski govor – rekao je Panović naveo da je to “jedna predstava gde su svi na neki način zadovoljni”.

SNS je nakon toga saopštio da su skandalozne takve “optužbe RTS-a i njihovog analitičara Zorana Panovića”.

– SNS ukazuje javnosti na činjenicu da Aleksandar Vučić nikada nije, niti će ikada kontrolisati govore svojih prijatelja, saradnika i gostiju, a režije i predstave uvek ćemo ostaviti RTS-u i raznim Panovićima- dodaje se u saopštenju.

(Agencije)