Magazin 27.11.2022.

Čapljina organizuje trke Djeda Mrazova na magarcima iz cijele BiH

ČITANJE: 1 minuta

Čapljina će ove godine u sklopu prazničnih aktivnosti 18. decembra biti domaćin prve trke Djeda Mrazova na magaracima u organizaciji Konjičkog kluba “Vranac” na koju su pozvani svi vlasnici plemenite životinje iz Bosne i Hercegovine.

Trka je po prvi put održana lani samo na nivou Čapljine, a zbog velikog interesa za ovaj događaj koji pretenduje postati tradicija tog hercegovačkog grada organizatori su odlučili ove godine pozvati sve vlasnike magaraca u BiH koji žele da im se pridruže na ovoj manifestaciji, piše Klix.ba.

Prijave su otvorene do 12. decembra, a već vlada veliki interes za utrku koja će se održati u mjestu Mogorjelo 18. decembra s početkom u 14 sati.

Svi učesnici su obavezni nositi odjela Djeda Mrazova, a u dogovoru s organizatorom će u ulozi najplemenitijeg djeda iz božićne i novogodišnje priče upravo oni darivati mališane na toj manifestaciji.

Organizator trke iz Konjičkog kluba Vranac Ivan Dragičević za Klix.ba kaže kako prema njegovim saznanjima ovakav događaj nema nigdje u BiH i kako očekuje veliki broj učesnika iz svih krajeva naše zemlje.

Ideja za organiziranje ovog događaja, kako nam priča pojavila slučajno u vrijeme korone kao dio humanitarne priče Konjičkog kluba Vranac.

Trka Djeda Mrazova na magarcima održat će se u mjestu Mogorjelo, oko starog rimskog grada gdje ima staza u krug oko 300 metara, što će uz zanimljivu i humanu dimenziju imati i svojevrsnu kulturološku vrijednost.