Magazin 27.10.2022.

ČAROBNE BOJE TERASE: Tri biljke koje cvjetaju tokom jeseni

ČITANJE: 1 minuta

Uprkos kišovitim i tmurnim danima, jesen može donijeti najljepšu čaroliju boja u prirodi, ali u vašem domu, dvorištu i balkonu. Ukoliko vam je potrebna cvjetna inspiracija za terasu tokom jeseni, pogledajte koje tri biljke možete da gajite u saksiji i učinite da postane oaza boja i čarobnih mirisa.

1. Hrizanteme – su jesenji cvijet i lako se mogu gajiti u saskiji. Za najbolje rezultate potražite hrizanteme koje imaju više pupoljaka nego otvorenih cvjetova (one će cvjetati duže) i odmah ih presadite u veću posudu sa dobro dreniranom zemljom. Pri cvjetanju, savjetuje se da se cvijet zaliva svakog dana, dok je prihrana u ovoj fazi nepotrebna.

2. Dan i noć – Predivna kombinacija teget i žute boje simbolizuje smjenu noći i dana i predstavlja magičan cvijet za hladne dane. Ove ljepotice cvjetaju raskošno tokom jeseni. Mogu se saditi tokom proljeća u hladnijim klimama i trajaće do jeseni, ili ih možete tokom jeseni kupiti sa već razvijenim cvijetom. Pri cvjetanju, savjetuje se da se cvijet zaliva svakog dana, dok je prehrana u ovoj fazi nepotrebna. Vole vlažno i mokro dno, pa koristite saksije sa drenažnim rupama.

3. Helenijum – Ako tražite unikatno i manje uobičajeno cvijeće na jesenjim terasama, ali izuzetno lijepo, razmislite o njegovanju helenijuma. Ovi cvjetovi dolaze u žutoj, narandžastoj i crvenoj boji. Takođe, helenijum je odličan kao rezano cvijeće za jesenje aranžmane. U jesen helenijum treba orezati, tako da stabljike budu dužine šake. Biljku zalivajte redovno.

(Magazin.novosti.rs)

Oznake: jesen, Terasa