Vijesti 13.08.2018.

ČEKAJU NA ASFALT Skoro 1000 km puteva na području Banjaluke pod makadamom

ČITANJE: 2 minute

 Na teritoriji grada 990,8 kilometara makadamskog puta čeka na asfaltiranje, potvrdili su u Gradskoj upravi.

U gradu ima ukupno 1.897 kilometara lokalnih kategorisanih puteva, od čega su asfaltirana 906,2 kilometra, a ostatak su makadamski putevi.

U mjesnoj zajednici Kuljani od 23 ulice njih desetak čeka asfaltiranje.

“Najkritičnija je 3. kuljanska ulica, koja je sa svim svojim kracima dužine oko 900 metara. Ulica je puna rupa i kad god padne kiša stvara se blato, a u njoj ima mnogo mališana”, kazao je za Jovica Tomić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kuljani.

Istakao je da im je asfaltiranje ove ulice prioritet, a da su ostale ulice kraće te da se njihove dužine kreću od 100 do 400 metara.

U naselju Priječani imaju ukupno 33 ulice, a od toga više od polovine nije asfaltirano.

Darko Škobić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Priječani, kaže da su najkritičnije ulice Đakona Avakuma, Unska i Zelena dolina.

“To su ulice koje su na uzbrdicama i pri svakoj kiši voda odnese sav materijal sa puta”, ističe Škobić i dodaje da je ostalo osam ili devet kilometara neasfaltiranog puta u tom naselju.

Mještani Ulice kneza Mihaila Obrenovića žale se da svaki put kad padne kiša ode i sloj makadamskog puta i da te puteve rijetko saniraju.

“U nekoliko godina makadamski put je samo jednom saniran, a nakon kiše nam voda odnese sloj puta”, žale se mještani te ulice.

Rajko Radaković, predsjednik Savjeta MZ Šargovac, kaže da u njihovom naselju ima oko osam kilometara makadamskog puta.

“Prioritet je Nova ulica koja nas spaja sa dijelom naselja koje je napravljeno za porodice poginulih boraca, a koje se nalazi na vrhu Šargovca”, rekao je Radaković.

U Gradskoj upravi rekli su da dvije mjesne zajednice nisu povezane asfaltnom cestom sa urbanim dijelom grada, a to su Stratinska i Šimići.

(Nezavisne)