Vijesti 26.12.2018.

ČELINAC Mladen Milanović gradi kuću za samohranu majku i četvoro djece

ČITANJE: 2 minute

Petočlana porodica iz Čelinca koja živi trošnoj kuću i bez ikakvih primanja i uslovima za život uskoro će da useli u novi dom koji je plod humanosti dobrih ljudi.

Samohrana majka čevoro djece, bori se sa neimaštinom, a na sve probleme uslijedila je iznenadna smrt njenog supruga i oca mališana. Porodica sad živi samo od minimalne socijalne pomoći, koja ne može da zadovolji ni najminimalnije potrebe za život.

Majka nije željela da se njihova imena i fotografije iznose u javnost, plašeći se za svoju djecu, ali ne krije zahvalnost prema ljudima koji su pritekli u pomoć.

Zdravlje djece među kojima je i beba stara svega nekoliko mjeseci ozbiljno je ugroženo zbog hladniće. Život u staroj trošnoj kući, golih zidova, postao je nemoguć dolaskom zime.

Sve ovo bilo je dovoljno mještanima da se udruže i pokušaju da pronađu rješenje za ovu porodicu.

Organizovali su humanitarnu akciju kako bi prikupili novac za gradnju kuće, što je ovoj porodici vratilo nadu u bolje sutra, a izgradnjom novog doma ispuniće se i neke od njihovih višegodišnjih želja.

Akcija je organizovana na inicijativu predsjednika ove mjesne zajednice Slobodana Čolovića, a nakon toga se pridružio i poznati privrednik iz Mrkonjići Grada Mladen Milanović Kaja.

On je odlučio da ovoj porodice pomogne i završi posao koji su mještani započeli, odnosno, napravi im kuću i na taj način usreći majku i mališane.

“U neformalnom razgovoru sa prijateljem Milanom Ćurlićem saznao sam za muku ove porodice. On mi je rekao da u Čelincu živi majka sa četvoro male djece i da nemaju kuću. Odlučio sam da pomognem, jer saosjećam sa tom dječicom”, rekao je Milanović, te dodao da i ovi mališani treba da imaju uslove za život kao i sva druga djeca.

Nakon što je obradovao porodicu lijepim vijestima, on je apelovao da svi privrednici u BiH slijede njegov primjer, jer ono što je za neke malo  drugima može puno da znači.

Radovi na kući su nastavljeni, a Milanoviću će ovo biti 11 kuća koju gradi za siromašne čime je, kažu oni koji ga poznaju, potvrdio kako je spreman da pomogne kada je najteže.

Pomagao crkve

Zahvalna porodica, uskoro će imati topao dom i pristojne uslove za život, a njihov humanitarac, osim što je pomogao mnogim porodicama pomogao je i obnovu mnogih crkvi širom zemlje. Takođe, Milanović je  ktitor novoizgrađenog Hrama Svetog Save u Mrkonjić Gradu.

(srpskainfo.com)