Magazin 02.04.2016.

Četiri znaka da ste u vezi sa manipulatorom

ČITANJE: 1 minuta
muskarac2

Vjerovatno niste ni razmišljali o tome da li vas partner emotivno ucjenjuje, ali to nije ni malo bezazleno. Evo kako da to otkrijete.

Psiholozi i terapeuti za veze se intenzivno bave istraživanjem opasnosti od emotivne ucjene u ljubavnom odnosu, tako da vam njihovi savjeti kako da se na vrijeme zaštitite uvijek mogu pomoći.

Svakoj ženi se na početku veze čini kao da je sve u najboljem redu, ali ako na vrijeme ne primjetite partnerove ozbiljne mane, onda ćete na kraju neminovno da snosite posljedice, piše Index.

Ovo su alarmantna četiri znaka da ste u vezi sa osobom kojoj je drugo ime “emotivna ucjena”.

Posesivnost

Ako primjetite da vaš novi dečko već poslije par izlazaka želi u svakoj situaciji da zna gdje ste, sa kim i šta radite u svakom trenutku, onda su to prvi znaci ljubomore. Ovakva opsjednutost će vremenom postati vrlo opasna za vas.

Mijenjanje raspoloženja

Svaki čovjek je sklon mijenjanju raspoloženja, ali “emotivni ucjenjivač” ima češće promjene od ostalih. Kako veza postaje ozbiljnija tako i ta raspoloženja postaju ozbiljnija i opasnija.

Manipulacija

Ukoliko ovakav muškarac ne može da vas dobije na normalni način, pokušaće da izazove sažaljenje u nadi da ćete da popustite. Ovo im je čak najomiljeniji oblik manipulacije.

“Ne”

Manipulator jednostavno ne prihvata “ne” kao odgovor, čak i ako to ponovite nekoliko puta. Ali, ono što je bitno da znate da oni “ne” prihvataju samo kao odlaganje situacije, a ne definitivni odgovor.

(b92)