CIJENE SMJEŠTAJA NEPROMIJENJENE Počelo useljavanje studenta u prvi paviljon SC “Nikola Tesla”

Nakon sanacije paviljona jedan, Studentskog centra “Nikola Tesla” danas je počelo useljenje za 350 studenata banjalučkog univerziteta u obnovljene prostorije.

Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, rekao je da su konačno sa radošću dočekali ovaj trenutak, da konačno kompletiraju sve smještajne kapacitete u Studentskom centru.

“Od danas ce početi useljenje studenata u Paviljon jedan gdje očekujemo smještaj za njih 350. Bitno je da su cijene smještaja ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu, kao i cijene ishrane”, rekao je Topić.

On je istakao da će uslovi za studente u ovoj ustanovi biti daleko bolji nego u prethodnim godinama, te da su zadovoljni kvalitetom radova i da je garantni rok po ugovoru od izvođača dvije godine tako da ako se uoče nedostaci biće uklonjeni.

Dodao je da sporadično pojavljivanje vlage u Paviljonu dva u nekoliko soba otklonjeno u roku jednog dana.

Ljubisa Karlica, predsjednik Skupštine studenata ovog centra, kaze da danas zvanično kreće useljenje studenata u prvi paviljon i da su zadovoljni sa uradjenim radovima.

“Ranije je Paviljon bio u katastrofalnim uslovima, a sada su odlični. Paviljon je veoma kvalitetno urađen u odnosu na prijašnje uslove, što će studentima pružiti i povoljnije uslove za učenje, život i ostale potrebe”, rekao je Karlica.

On kaže da su studenti isčekujuci završetak ovog paviljona bili smjesteni u privatnom smještaju, a da su se trudili rasporediti studente u preostala tri paviljona gdje su postavili dodatne krevete, kako bi sto manje studenata stanovalo u privatnom smještaju.

Karlica smatra da nema potrebe da studenti zbog kašnjenja dobijaju sada besplatno stanovanje u domu, jer su se izborili da cijene smjestaja ostanu na prošlogodisnjem nivou.

“U dvokrevetnim sobama cijene su ostale 25 KM, a u trokrevetnim 20 KM, a sami vidite koliko su danas kvalitetniji uslovi, te ćemo se i dalje truditi da ne dođe do povećanja”, kaže Karlica.

Paviljoni jedan, dva i tri banjalučkog studentskog centra su teško oštećeni u olujnom nevremenu u decembru 2017. godine. Treći paviljon je relativno brzo saniran, dok su prvi i drugi morali na temeljnu obnovu.

(Nezavisne)

Neizvjesno uvođenje doživotne robije u Republici Srpskoj

Još nije jasno da li će počinioci najtežih krivičnih djela u Republici Srpskoj na doživotnu robiju. Uvođenje instituta doživotne kazne zatvora, po ugledu na Srbiju, eventualno će analizirati radna grupa u izradi Izmjena i dopuna Krivičnog zakona Republike Srpske koja je na pomolu ove godine. Ipak, u Ministarstvu pravde Republike Srpske za sada nisu sigurni

Održan GEFF i UniCredit energetski efikasan dan u Banjaluci

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, EBRD (GEFF program), UniCredit Bank Banja Luka te vodeći proizvođači i prodavači zelenih tehnologija, organizovali su “energetski efikasan dan” ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjaluci. Tokom događaja proizvođači i distributeri energetski efikasnih tehnologija, procijenjenih i odobrenih od strane GEFF-a, građanima su predstavili zelene tehnologije kao što su: toplotna

Na simpozijumu u Banjaluci više od 100 neurologa iz Srbije i Srpske

U Banjaluci je danas počeo Međunarodni simpozijum o neurologiji, kojem prisustvuje više od stotinu neurologa iz Srbije i Republike Srpske. Na Simpozijumu pod nazivom “Prvi sastanak neurologa Srbije i Republike Srpske”, biće riječi, između ostalog, o unapređenju kvaliteta liječenja pacijenata. Generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da će na

Prikazana savremena umjetnost i djelo Vlade Miloševića

Manifestacija “Dani Vlade Miloševića” zatvorena je u Banskom dvoru Kulturnom centru koncertom studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci. Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci je kao organizator manifestacije ovogodišnji program posvetila promociji studenata i fokus je bio na domaćem umjetničkom kadru. Najtalentovanijim studentima pripala je čast ne samo da otvore nego i da zatvore ovu uglednu

“POLENSKI SEMAFOR” ZAKOČEN ZBOG DVA FENINGA Poništen tender za mjerenje polena u vazduhu

Mjerenje alergenih vrsta polena u vazduhu u Banjaluci još nije počelo iako je dolaskom proljeća počelo bujanje vegetacije koja kod brojnih Banjalučana izaziva alergijske reakcije. Građani su prethodnih godina svakodnevno dobijali ove informacije na takozvanom „Polenskom semaforu“ na internet stranici Grada ali za ovu sezonu još nije izabrana firma ili ustanova koja bi bila zadužena

POVODOM DANA GRADA Tri koncerta večeras u Banjaluci

Povodom Dana grada Banjaluke, velika regionalna muzička zvijezda Željko Samardžić održaće večeras koncert kod Muzeja savremena umjetnosti. Jazz Poesy Cabaret poklanja rodnom gradu čovječansku pretpremijeru svog novog studijskog albuma. Koncert će biti održan u Narodnom pozorištu Republike Srpske, sa početkom u 20 časova. Na koncertu će se pored starih izvesti i devet novih pjesama koje