CIJENE SMJEŠTAJA NEPROMIJENJENE Počelo useljavanje studenta u prvi paviljon SC “Nikola Tesla”

Nakon sanacije paviljona jedan, Studentskog centra “Nikola Tesla” danas je počelo useljenje za 350 studenata banjalučkog univerziteta u obnovljene prostorije.

Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, rekao je da su konačno sa radošću dočekali ovaj trenutak, da konačno kompletiraju sve smještajne kapacitete u Studentskom centru.

“Od danas ce početi useljenje studenata u Paviljon jedan gdje očekujemo smještaj za njih 350. Bitno je da su cijene smještaja ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu, kao i cijene ishrane”, rekao je Topić.

On je istakao da će uslovi za studente u ovoj ustanovi biti daleko bolji nego u prethodnim godinama, te da su zadovoljni kvalitetom radova i da je garantni rok po ugovoru od izvođača dvije godine tako da ako se uoče nedostaci biće uklonjeni.

Dodao je da sporadično pojavljivanje vlage u Paviljonu dva u nekoliko soba otklonjeno u roku jednog dana.

Ljubisa Karlica, predsjednik Skupštine studenata ovog centra, kaze da danas zvanično kreće useljenje studenata u prvi paviljon i da su zadovoljni sa uradjenim radovima.

“Ranije je Paviljon bio u katastrofalnim uslovima, a sada su odlični. Paviljon je veoma kvalitetno urađen u odnosu na prijašnje uslove, što će studentima pružiti i povoljnije uslove za učenje, život i ostale potrebe”, rekao je Karlica.

On kaže da su studenti isčekujuci završetak ovog paviljona bili smjesteni u privatnom smještaju, a da su se trudili rasporediti studente u preostala tri paviljona gdje su postavili dodatne krevete, kako bi sto manje studenata stanovalo u privatnom smještaju.

Karlica smatra da nema potrebe da studenti zbog kašnjenja dobijaju sada besplatno stanovanje u domu, jer su se izborili da cijene smjestaja ostanu na prošlogodisnjem nivou.

“U dvokrevetnim sobama cijene su ostale 25 KM, a u trokrevetnim 20 KM, a sami vidite koliko su danas kvalitetniji uslovi, te ćemo se i dalje truditi da ne dođe do povećanja”, kaže Karlica.

Paviljoni jedan, dva i tri banjalučkog studentskog centra su teško oštećeni u olujnom nevremenu u decembru 2017. godine. Treći paviljon je relativno brzo saniran, dok su prvi i drugi morali na temeljnu obnovu.

(Nezavisne)

SUBAŠIĆ: Gačić je tri mjeseca volontirao u „Mozaiku prijateljstva“

Nakon što je iz bihaćkog zatvora stigao u Banjaluku, serijski ubica Edin Gačić je počeo da volontira u humanitarnom udruženju „Mozaik prijateljstva“. Miroslav Subašić iz „Mozaika“ za SrpskaCafe kaže da je to bio dogovor Centra za socijalni rad i policije. – Oni su se tako i dogovorili i on je počeo da volontira kod nas

Voda stiže u više dijelove Česme

Izgradnja vodovodne mreže u nekoliko ulica i naselja, kao i projektovanje nove, neizgrađene mreže, u ovoj godini planirano je u vrijednosti od 780.000 KM, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove. Konkretno, u planu je izgradnja vodovoda Česma II, III i IV visinska zona, vodovoda Jagare i Banjica, podsistem Rekavice, te izgradnja vodovoda Mišin Han.

EVO KAKVO NAS PROLJEĆE OČEKUJE Objavljena dugoročna prognoza

Meteo portal “Severe Weather Europe” objavio je da će sljedeća sedmica u velikom dijelu Evrope, uključujući i Balkan biti natprosječno topla, dok je meteorološki servis “AccuWeather” danas otkrio kakvo nas vrijeme očekuje na proljeće. Proljeće će, prema predviđanjima meteorologa “AccuWeathera” u mnoge dijelove Evrope stići ranije, dok će se snijeg i zima u drugim dijelovima

Počela sanacija gradskih ulica

U okviru redovnog održavanja gradskih saobraćajnica, ovih dana je počela sanacija gradskih ulica, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. “Konstatovali smo gdje su najveća oštećenja koja ugrožavaju bezbjedno odvijanje saobraćaja i krenuli u privremenu sanaciju oštećenih saobraćajnica tzv. hladnom asfaltnom masom”, istakao je načelnik Odjeljenja Slaviša Sandić. On pojašnjava, da u ovom periodu

TEGELTIJA O IMENOVANJU DALIDE BURZIĆ: Razumijem bol Memića, ali ne možemo nikoga eliminisati na osnovu nedokazanih tvrdnji

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija oglasio se na Facebooku povodom jučerašnjeg imenovanja glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić za sudiju Suda Bosne i Hercegovine, koje je izazvalo burne reakcije dijela javnosti te porodice Dženana Memića. “Kao čovjek, imam puno razumijevanje za svu bol, tugu i ogorčenost gospodina Memića i zbog toga ne mogu da

UKC: Citogenetička laboratorija vodeća u BiH

Citogenetička laboratorija Odjeljenja za medicinsku genetiku Zavoda za kliničku laboratorijsku dijagnostiku u Univerzitetskom kliničkom centru /UKC/ Republike Srpske vodeća je u BiH po broju urađenih prenatalnih citogenetičkih analiza. Iz UKC-a je saopšteno da je to jedina takva laboratorija u Srpskoj, koja pruža usluge za čitavo područje Republike, kao i da je od 2009. do 2019.

STANIVUKOVIĆ: Privremeno napuštam RS i BiH, ugrožena mi je lična sigurnost

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković kazao je danas da će medijima biti dostupan još danas i da će se privremeno povući iz javnosti zbog lične sigurnosti. Najavio je i napuštanje Bosne i Hercegovine u narednim danima. “Za vikend već neću biti u zemlji. Danas sam još tu i večeras ću još neke