CIJENE SMJEŠTAJA NEPROMIJENJENE Počelo useljavanje studenta u prvi paviljon SC “Nikola Tesla”

Nakon sanacije paviljona jedan, Studentskog centra “Nikola Tesla” danas je počelo useljenje za 350 studenata banjalučkog univerziteta u obnovljene prostorije.

Dragoslav Topić, direktor Studentskog centra “Nikola Tesla”, rekao je da su konačno sa radošću dočekali ovaj trenutak, da konačno kompletiraju sve smještajne kapacitete u Studentskom centru.

“Od danas ce početi useljenje studenata u Paviljon jedan gdje očekujemo smještaj za njih 350. Bitno je da su cijene smještaja ostale nepromijenjene u odnosu na prošlu godinu, kao i cijene ishrane”, rekao je Topić.

On je istakao da će uslovi za studente u ovoj ustanovi biti daleko bolji nego u prethodnim godinama, te da su zadovoljni kvalitetom radova i da je garantni rok po ugovoru od izvođača dvije godine tako da ako se uoče nedostaci biće uklonjeni.

Dodao je da sporadično pojavljivanje vlage u Paviljonu dva u nekoliko soba otklonjeno u roku jednog dana.

Ljubisa Karlica, predsjednik Skupštine studenata ovog centra, kaze da danas zvanično kreće useljenje studenata u prvi paviljon i da su zadovoljni sa uradjenim radovima.

“Ranije je Paviljon bio u katastrofalnim uslovima, a sada su odlični. Paviljon je veoma kvalitetno urađen u odnosu na prijašnje uslove, što će studentima pružiti i povoljnije uslove za učenje, život i ostale potrebe”, rekao je Karlica.

On kaže da su studenti isčekujuci završetak ovog paviljona bili smjesteni u privatnom smještaju, a da su se trudili rasporediti studente u preostala tri paviljona gdje su postavili dodatne krevete, kako bi sto manje studenata stanovalo u privatnom smještaju.

Karlica smatra da nema potrebe da studenti zbog kašnjenja dobijaju sada besplatno stanovanje u domu, jer su se izborili da cijene smjestaja ostanu na prošlogodisnjem nivou.

“U dvokrevetnim sobama cijene su ostale 25 KM, a u trokrevetnim 20 KM, a sami vidite koliko su danas kvalitetniji uslovi, te ćemo se i dalje truditi da ne dođe do povećanja”, kaže Karlica.

Paviljoni jedan, dva i tri banjalučkog studentskog centra su teško oštećeni u olujnom nevremenu u decembru 2017. godine. Treći paviljon je relativno brzo saniran, dok su prvi i drugi morali na temeljnu obnovu.

(Nezavisne)

Đorđe Gajić pobjednik u skokovima sa Gradskog mosta

Đorđe Gajić pobjednik je takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas. Na takmičenju u Banjaluci učestvovalo je ukupno 18 takmičara čime je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Pobjedniku, najboljoj “vrbaskoj lasti” će biti uručen pehar i nagrada od 700 KM, drugoplasiranom 

Beživotno tijelo izvučeno iz Vrbasa

Beživotno tijelo starijeg muškarca izvučeno je iz Vrbasa u Banjaluci, saznaje ATV. “Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 21.07.2019. godine postupili su po zaprimljenoj prijavi da beživotno muško tijelo pluta Vrbasom. Tijelo je uz pomoć Vatrogasne brigade Grada Banjaluka i ronilačkog kluba “Buk” izvučeno na obalu u mjestu Karanovac, Banja Luka. Izvršen je uviđaj u

Počelo “Ljeto na Vrbasu”

Skokovima sa Gradskog mosta u Vrbas, na kojima učestvuje ukupno 18 takmičara, danas je otvorena tradicionalna manifestacija “Ljeto na Vrbasu” koja se ove godine održava 66. put i trajaće do 4. avgusta. Brojni Banjalučani su se okupili da uživaju u ovoj manifestaciji i da aplauzom nagrade “najbolju vrbasku lastu”, ali i sve ostale takmičare koji

DANAS VIŠE STANOVNIKA NEGO PRIJE RATA Kamenica kod Teslića prkosi statistici

Više od dvije decenije nakon rata u Bosni i Hercegovini, mnoga su mjesta pusta. Kuće su nerijetko obnovljene, ali nedostaje onog najvažnijeg, ljudi. Međutim, to nije slučaj sa selom Kamenica koje se nalazi nedaleko od Teslića. Obnovljene kuće, obrađene njive, izraslo voće, povrće, pšenica, dječija graja, sve je to dijelom ovog mjesta. Sulejman Vitlić, 82-godišnji

U Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”

Sinoć je u Bosanskom Petrovcu održana folklorna manifestacija “Petrovačko kolo”, u organizaciji Kulturno umjetničkog društva (KUD) „Grmeč“ iz Drinića, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Manifestacija je počela defileom kulturno-umjetničkih društava, a nastavila se bogatim programom na gradskoj bini. Veliki broj građana je pristvovao ovom događaju a organizatori su poručili da je

Umjetnici oslikavaju pasaže u Gospodskoj

Mladi banjalučki umjetnici oslikaće na jesen tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra, dok će zelena površina kod Pravnog fakulteta dobiti „smol skejl“ instalaciju, sličnu onoj koja je već izvedena na obali Vrbasa u Obilićevu.