Magazin 23.06.2016.

Ciklonomad Snežana Radojičić još jednom oduševila Banjalučane

ČITANJE: 2 minute

Sinoć je u predivnoj atmosferi prostora UG bAAAšta poznata cikloputnica iz Beograda, Snežana Radojičić, održala tribinu o svom epskom putovanju biciklom koje je započeto 2011. kao krug oko svijeta, ali se u međuvremenu pretvorilo u nomadski način života.

Snežana Radojičić je po struci profesor književnosti, a po vokaciji pisac i putnik na biciklu oko svijeta. Radila je kao lektor za novine i časopise, menadžer osiguranja, agent prodaje nekretnina, sve do dana kada je shvatila da nije zadovoljna načinom na koji živi. Potom je otpedalala nešto više od 45.000 km dugu, petogodišnju (avan)turu po Zemaljskoj kugli!

Svoj dolazak u Banjaluku, gdje je prije dvije godine održala promociju knjige “Put oko sveta biciklom”, ovaj put je iskoristila za promovisanje nove knjige “Nomad” koja predstavlja nastavak prvog romana o putovanju.

viber image 1

Ulaz na tribinu je bio besplatan, prisustvo neprocjenjivo, a interesovanje vjerne banjalučke publike veliko, tako da se tražila stolica više. Brojni Banjalučani uživali su u slikovitim opisima Snežane o svojim putovanjima, raznim zemljama i destinacijama koje je posjetila. Priča je počela kratkim upoznavanjem, a u izuzetno šarmantnom maniru nastavila o, prema njenom mišljenju, najgostoljubivijim narodima, najidealnijim mjestima za život, najljepšim gradovima, najfascinantnijim kulturnoistorijskim spomenicima i mnogim nezaboravnim doživljajima i iskustvima stečenim tokom  petogodišnjeg “lutanja”. Takođe, bilo je riječi i o daljim planovima vezanim za nastavak putovanja.

12993362_10207149195263040_1833045003374039489_n

Nakon tribine, zadovoljnih lica i širokih osmjeha, prisutni su iskoristili priliku da postavljaju i pitanja na koja je Snežana vrlo rado i živopisno odgovarala, a zatim je i pozdravili velikim aplauzom.

viber image

-Bilo je puno lijepih pojedinačnih pozdrava, rukovanja i fotografisanja, ispisivala sam posvete i poželjela svakome dobar vjetar u leđa. A meni ga je Banja Luka dala- zaključila je, na kraju, Snežana, svoje gostovanje u našem gradu.

Ostajemo u iščekivanju novih Snežaninih avantura koje možete pratiti OVDJE, a video snimak kako je sinoć izgledala bAAAšta, pogledajte OVDJE.

(Banjaluka.net)