Politika 11.09.2015.

Članovi opštinskog odbora PDP Istočno Sarajevo napustili stranku

ČITANJE: 2 minute
pdp

Partiju demokratskog progresa /PDP/ danas je napustilo 20 od 23 člana Opštinskog odbora /OO/ ove stranke u Istočnom Novom Sarajevu, koji je odlukom Predsjedništva stranke 2. jula raspušten.

Na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu rukovodstvo raspuštenog odbora PDP-a za svoje istupanje iz stranke optužilo je predsjednika PDP-a Mladena Ivanića.

Negirajući navode iz odluke da su “poremećeni međuljudski odnosi unutar članstva” razlog za raspuštanje OO PDP Istočno Novo Sarajevo, dosadašnji predsjednik Odbora Veljko Stupar istakao je da do sada nisu dobili odgovor Statutarne komisije, ni Predsjedništva stranke, kao ni Ivanića na žalbu na ovu odluku.

– Ono što se nama desilo bruka je i sramota PDP-a i smatramo da ne treba da budemo dio te priče- rekao je Stupar.

Prema njegovim riječima, dosadašnji članovi OO PDP Istočno Novo Sarajevo, među kojima su zamjenik načelnika opštine, načelnici odjeljenja, direktori preduzeća i ustanova, članovi nadzornih i upravnih odbora, i nakon napuštanja ove partije ostaće na pozicijama na kojima su do sada bili.

– Ostajemo u koaliciji sa dosadašnjim koalicionim partnerima u SO Istočno Novo Sarajevo, gdje će kao nezavisni odbornici do sljedećih lokalnih izbora nastaviti da djeluju naša dva člana- dodao je Stupar najavljujući da će ovih 20 članova OO osnovati novu partiju na području Grada Istočnog Sarajeva.

Dosadašnji potpredsjednik OO PDP Istočno Novo Sarajevo i član PDP-a od njenog osnivanja 2000. godine dr Milan Pejić ocijenio da je odlukom o raspuštanju nanijeta uvreda ovom odboru i njenom članstvu.

– Ovo je još jedan primjer Ivanićeve loše kadrovske politike. Članstvo partije odranije se osipa zbog njegove samovolje- ocijenio je Pejić zamjerajući predsjedniku PDP-a što nije našao za shodno da se vidi sa članovima OO Istočno Novo Sarajevo iako živi u toj opštini.

Pejić je dodao da “zbog Ivanićeve loše kadrovske politike i kadrovanja od osnivanja PDP-a ova stranka na svakim izborima bilježi sve lošiji rezultat”.

Odbornik u SO Istočno Novo Sarajevo Dragan Krstović nezadovoljan je što od nadležnih partijskih tijela ni Ivanića nije dobijen odgovor ko je remetilački faktor u OO.

– OO PDP Istočno Novo Sarajevo na posljednjim lokalnim i opštim izborima postigao je jedan od najboljih rezultata u ovoj izbornoj jedinici i Republici Srpskoj- podsjetio je Krstović.

Bivši članovi PDP-a stava su da je krivac za raspuštanje OO stranke u Istočnom Novom Sarajevu i ocjenu o “poremećenim odnosima unutar članstva” i Zoran Tešanović, član Predsjedništva PDP-a.

(Agencije)