Biznis 08.02.2023.

Članovi Upravnog odbora Privredne komore Srpske zatražiće sastanak s Viškovićem

ČITANJE: 1 minuta

Na 14. sjednici Upravnog odbora Privredne komore Republike Srpske članovi Upravnog odbora, između ostalog, razmatrali su Informaciju o privrednim kretanjima u Republici Srpskoj za period januar-decembar 2022. godine.

Na sjednici su utvrđena godišnja dokumenta Komore (Izvještaj o aktivnostima Privredne komore RS za 2022. godinu, Finansijski izvještaj po godišnjem obračunu za 2022. godinu, Program rada Privredne komore RS za 2023. godinu, Finansijski plan za 2023. godinu i Odluka o načinu obračuna, visini godišnje članarine, rokovima i načinu uplate) koja će biti upućena Skupštini PKRS, kao najvišem organu PKRS, na razmatranje i usvajanje, saopšteno je iz Komore.

Konstatovano je i da su brojna privredna društva u Srpskoj, kao što je i najavljeno iz Elektroprivrede Republike Srpske, dobila veće račune za utrošenu električnu energiju za decembar 2022. godine, ali i da je cijena mrežarine povećana u odnosu na ranije račune, što je izazvalo posebnu pažnju i detaljniju diskusiju članova Upravnog odbora, navodi se u saopštenju.

Imajući u vidu aktuelno stanje u privredi i privredne trendove i najave za ovu godinu, članovi Upravnog odbora zaključili su da će u narednom period zatražiti sastanak s predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem, s kojim će razgovarati o stanju u privredi u Srpskoj i načinima stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta kroz rasterećenje poslovnih subjekata.