Vijesti 02.06.2016.

Crkve iza Jevrejskog centra i kod Konzuma?

ČITANJE: 2 minute

U pauzama nastavka skupštinskog zasjedanja pominjale su se lokacije iza Jevrejskog kulturnog centra i kod Femili centra “Konzum”.

Odbornik vladajućeg SNSD-a Draško Ilić smatra da se mora naći način da sve strane budu zadovoljne, i stanovnici Borika i Srpska pravoslavna crkva.

– Potrebno je da se nađe lokacija koja će zadovoljiti interese svih kako bi došlo do izgradnje crkve u Boriku – rekao je Ilić.

Iz Kluba odbornika DNS-a poručili su da su regulacionim planom predviđene dvije lokacije za izgradnju crkve i to u blizini “Konzuma” i iza Jevrejskog kulturnog centra.

– U slučaju da se u Srpskoj pravoslavnoj crkvi odluče za treću lokaciju, ne bi trebalo biti prolema, pod uslovom da se usaglase Crkva i stanovnici – kazali su u Klubu odbornika DNS-a.

Odbornik SDS-a Aleksandar Petković rekao je da ova stranka ne želi biti arbitar koji će određivati ili predlagati gdje će se koji vjerski objekat graditi.

– Postoje gradske službe čiji je to posao, neka oni nađu adekvatnu lokaciju, mi samo insistiramo da to bude u skladu sa željama svih onih koji su uključeni u to – rekao je Petković.

Odbornik NDP-a Vladimir Mirošljević kaže da su dva objekta koja su planirana da se izgrade, te postojeći hram na Rebrovcu, Saborna crkva Svete trojice i Hram Hrista Spasitelja u centru dovoljni da podmire potrebe vjernika ovog dijela grada.

U Građanskoj inicijativi za Borik zadovoljni su što je sačuvano dječije igralište.

– Mi nismo bili protiv izgradnje pravoslavnog hrama već smo željeli da komuniciramo i budemo partneri, ali smo sa druge strane imali zid ćutanja – kazala je juče na konferenciji za novinare predstavnik Građanske inicijative za Borik Sanda Vukojević.

Istakla je da neće stati na ovome već da će se iduće sedmice sastati sa stanovnicima Borika i dogovoriti kako da bude preuređeno igralište.

“Građa”

Miodrag Dakić iz inicijative “Naš prostor” rekao je da će nova inicijativa kojom će se baviti biti pomoć građanima iz ulice Sime Šolaje da površinu poznatiju kao “Građa” u blizini Poreske uprave urede na način koji građani žele.

– Regulacionim planom tu su predviđeni parkinzi, ali su djeca iz te ulice uspjela da sačuvaju tu površinu prije nekoliko godina i to tako stoji – rekao je Dakić.

(glassrpske.com)