Biznis 26.11.2021.

CRNI PETAK: Šoping centri širom BiH bili puni mušterija

ČITANJE: 2 minute

Šoping centri širom BiH danas su bili puni mušterija, koje su požurile da ugrabe artikle po sniženim cijenama u sklopu “praznika kupovine” – Crnog petka (Black Friday), u sklopu kojeg su ponuđeni popusti i do 70 odsto.

Mnogi su se, uprkos epidemiološkim mjerama koje su na snazi, odlučili da ipak ugrabe pokoji komad, prenose Nezavisne.

“Ovo je idealna prilika da sebi priuštim ono što mi treba i što sam svakako planirala da kupim, a pri tom i da uštedim”, rekla je jedna Banjalučanka.

Banjalučanin koga smo zatekli u jednom tržnom centru kazao je da je očekivao veće popuste i bolje ponude, s obzirom kakav trend vlada u Evropi, a pogotovo u Americi.

“Mislim da trend Crnog petka nije dostigao svjetski nivo. Ipak, kupio sam poklon za djevojku, jer joj je rođendan”, kazao je mladi Banjalučanin.

Takođe, pojedini kažu i da su se pokajali zbog gužvi.

U Banjaluci je Crni petak izazvao i saobraćajni kolaps. Ogromne kolone su u većem dijelu grada.

Brojni građani su otišli u kupovinu i u Tuzli i Sarajevu, bez obzira na pandemiju virusa korona.

Velike gužve vladale su i u tržnim centrima u Sarajevu, a zbog epidemioloških mjera mnogi su čekali u redu da uđu.

“Čekala sam sniženje da dođem po komade koje sam ranije vidjela. Nadam se da ću pronaći ono po šta sam došla”, kazala je djevojka iz Sarajeva.

Zbog velikih gužvi i priliva kupaca u toku dana sanitarni inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su u popodnevnim satima u tržnim centrima Bingo -Miljacka i SCC naložili hitnu mjeru zatvaranja svih ulaza u oba centra, što je odmah izvršeno, uz naredbu o blokiranju liftova i raspoređivanju kovid redara na ulazima u garaže.

“Privremeno i kratkotrajno se blokiraju ulazi da bi se ispoštovale mjere u smislu dozvoljenog broja kupaca u zatvorenim prostorima, distance i obaveznog nošenja maske”, kazali su Feni iz KUIP-a KS.

Inspektori će nastaviti stalno prisustvo u centrima do kraja radnog dana te predstojećeg vikenda.

(SB)

Oznake: Crni petak