Politika 18.04.2016.

Čubrilović: DNS će imati kandidate za načelnike u 12 opština

ČITANJE: 1 minuta
Фоча - Регионални одбор ДНС-а
DNS očekuje da će imati 12 kandidata za načelnike opština u Republici Srpskoj na predstojećim lokalnim izborima, rekao je Srni potpredsjednik DNS-a Nedeljko Čubrilović.

Čubrilović je, nakon današnjeg sastanka Regionalnog odbora DNS-a u Foči, rekao da od koalicionih partnera zavisi da li će biti dogovora i kakav će biti.

“Ukoliko postignemo dogovor, prije svega sa SNSD-om, očekujemo da imamo ukupno 12 kandidata na nivou Republike Srpske. Koja regija će koliko dobiti nije definisano. Čekamo konačni dogovor”, rekao je Čubrilović.

On je naveo da kod većine članstva postoji optimizam za predstojeće lokalne izbore.

“Principijelnost DNS-a došla do svijesti ljudi. Zbog toga ovaj priliv članstva daje stabilnost i uliva optimizam da bi rezultati mogli biti najbolji od svih dosadašnjih”, rekao je Čubrilović.

Spomenko Stojanović, predsjednik Regionalnog odbora DNS-a koji obuhvata 13 opština od Trebinja do Višegrada, naveo je da su kanidati za načelnike opština tema o kojoj ovih dana razgovaraju predsjednici tri koalicione partije.

“Naš regionalni odbor kandidovao je tri opštine, među kojima je i Foča, a ubrzo ćemo znati šta će od toga biti”, rekao je Stojanović, koji je predsjednik i Opštinskog odbora DNS-a u Foči.

On je napomenuo da je u svakom izbornom ciklusu rezultat DNS-a poboljšan, te da se nada će stranka i ovaj put porasti i imati mnogo veći broj odbornika.

Sjednici Regionalnog odbora DNS-a prisustvovali su i potpredsjednik Spomenka Stevanović, te članovi predsjedništva ove partije Dane Malešević i Neđo Trninić.

(Agencije)