Cvijanović: Ministri iz SDS-a i PDP-a neodgovorni prema Srpskoj

cvijanovic

cvijanovic

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da Vlada Srpske ima problem da komunicira sa ministrima u Savjetu ministara BiH iz SDS-a i PDP-a, ocijenivši da je ova grupacija potpuno neodgovorna prema Republici Srpskoj.

Cvijanovićeva je istakla da “nema povjerenja u te ljude u Savjetu ministara BiH, jer ne zna da li su neznalice ili izdajnici”.

Kada je riječ o saradnji Vlade Srpske sa Vladom Federacije BiH na pitanjima Reformske agende, Cvijanovićeva je rekla da je intenzivirana pozitivna saradnja između dvije vlade, pogotovo između dva entitetska premijera i njihovih timova koji rade na pitanjima koja proističu iz agende.

– Suštinska saradnja u BiH treba da se odvija između dva entiteta, jer su entiteti nadležni za sva ona pitanja od kojih direktno zavisi napredak u društvu- rekla je Cvijanovićeva.

Odgovarajući na pitanja poslanika u parlamentu Srpske, Cvijanovićeva je navela da je razgovorima vlada entiteta i Savjeta ministara BiH izmijenjen prvobitni tekst Reformske agende.

Ona je podsjetila da su predstavnici političkih partija na nivou BiH prvi potrčali da usvoje Reformsku agendu u kojoj je vrlo dobro pozicioniran Zakon o radu, a nakon toga su dolazili u Banjaluku, govoreći da su protiv novog zakona o radu.

Premijer Republike Srpske je istakla i da je opozicija u Srpskoj frustrirana činjenicom što u posljednjih 10 godina gubi izbore.

– Opozicija nije uspjela manipulativnim radnjama uspostaviti vlast, a onda su odlučili da pribjegavaju različitim mjerama, čak čineći određena krivična djela da bi srušili one koji su na izborima pobijedili i formirali vlast. Vlada Republike Srpske nije formirana na političkoj korupciji, jer je u trenutku formiranja imala potreban broj glasova- rekla je Cvijanovićeva u parlamentu Srpske.

Ona je upitala kako kvalifikovati činjenicu da su dva poslanika koja su bila na listama vladajuće većine, nakon ulaska u skupštinu, prešli u redove opozicije?

– Da li je to politička korupcija ili nezrelost mladog političara koji nije na vrijeme znao da se odredi koja je njegova strana. Je li u pitanju neko ko nema političku dosljednost ili nešto drugo- upitala je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva napomenula i da su Izbronim zakonom BiH regulisana određena pitanja, među kojima je i raspolaganje mandatom, te dodala da partije koje su u Srpskoj opozicija na nivou BiH rade katastrofalne stvari po Republiku Srpsku.

(Agencije)

 

ĆERANIĆ: BiH postaje država zatočenik migranata, EU da se oglasi

Dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci Predrag Ćeranić ocijenio je da izostanak zvanične reakcije BiH na migrante iz Pakistana koji ne žele da otkriju svoj identitet navodi na pomisao da BiH postaje država “zatočenik migranata”. On je naveo da migranti koji ne žele da otkriju identitet, treba da idu u zatvor, te da su oni

ĐOKOVIĆ POTVRDIO: Još dva vrhunska tenisera na “Adria Touru”

Predstojeći Adria Tour, koji će sigurno biti održan u Beogradu i Zadru, dobio je još dva vrhunska učesnika.  Uz najboljeg tenisera svijeta, Novaka Đokovića, u Beogradu će nastupiti Dominik Tim, Grigor Dimitrov i Aleksandar Zverev, a nastup u Zadru potvrdili su Marin Čilić i Borna Ćorić. Dvojica vrhunskih tenisera sa zadovoljstvom su potvrdila da će

VERHAZ: Korona virus jenjava, ne bi trebalo doći do pogoršanja

Manje novozaraženih, manji broj pacijenata i manje pacijenata koji imaju tešku kliničku sliku oboljevanja boelsti izazvane korona virusom, govore u prilog da virusa korona slabi i da se približavamo kraju epidemije, kaže Antonija Verhaz, načelnik Klinike za infektivne bolesti UKC RS.  U posljednja 24 časa u tri laboratorije u Srpskoj testirano je 213 uzorka, a

ZATVOREN POZIV ZA POMOĆ PREDUZETNICIMA: 371 prijava za podršku mikrobiznisu

Na javni poziv za podršku mikrobiznisu u Srpskoj, koji je zatvoren u ponoć, javio se 371 preduzetnik sa zahtjevom za pomoć. Ogromno interesovanje za projekat koji je kompanija Prointer ITSS pokrenula uz tehničku podršku Područne privredne komore Banjaluka i veliki broj pristiglih prijava i posljednjeg dana, pokazuju sa kakvom su se krizom prethodnih mjeseci susrela

Sastanak Izvršnog komiteta SNSD-a (FOTO)

U Istočnom Sarajevu počeo je sastanak Izvršnog komiteta Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ sa rukovodstvima opštinskih, gradskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice osam. Sastanku u Istočnom Sarajevu prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i potpredsjednici stranke Željka Cvijanović i Radovan Višković. #IstočnoNovoSarajevo – У току је састанак Извршног комитета #SNSD са руководствима општинских и градских одбора СНСД-а

AJDINOVIĆ: Tržni centri u FBiH u četvrtak bi mogli otvoriti vrata

Federalni štab civilne zaštite na sutrašnjoj sjednici bi trebalo da donese odluku da se već u četvrtak ujutro dozvoli otvaranje tržnih centara. Ovo je za Klix.ba potvrdio član štaba i direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović. On je kazao da se radi i o preporuci Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, a koja bi

Banjaluka na korak do vraćanja zemljišta Poljoprivredne škole

Viši privredni sud u Banjaluci uvažio je žalbu grada Banjaluka u vezi sa sporom nad vlasništvom velike zemljišne parcele veličine 60 hektara, koju je koristila Poljoprivredna škola u Banjaluci, i predmet vratio na ponovni postupak. Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, kaže da je grad kroz ovaj postupak uspio da dokaže ispravnost svojih tvrdnji o upisu zemljišta