Da li se britanska novinarka ubila ili je ubijena?

dzeklin-en-saton
dzeklin-en-saton
Britanska novinarka Džeklin Saton, koja je putovala iz Londona u irački grad Arbil, pronađena je mrtva na aerodromu “Ataturk”, u Istanbulu, nakon što je propustila svoj let.

Satonova je stigla u Istanbul 17. oktobra letom aviona kompanije “Turkiš erlajns”, a kasnije je pronađena mrtva u toaletu.

U inicijalnim izvještajima navodi se da je počinila samoubistvo vješanjem, ali njene kolege ne vjeruju u to, piše list “Hurijet”. Ona je radila za UN i BBC.

– Teško mi je da povjerujem da je moja koleginica i sezonski putnik Džeki Saton počinila samoubistvo- saopštio je Sudipto Mukerdži, direktor Programa UN za razvoj u Iraku.

Njena koleginica iz programa UN i novinarka rebeka Kuk rekla je da je neophodno provesti međunarodnu istragu, a ne samo lokalnu, prenosi “Garidjan”.

Satonova je govorila pet jezika i bila doktorant u Centru za arapske i islamske studije na Nacionalnom univerzitetu Australije. Bila je vršilac dužnosti direktora Institituta za izvještavanje o ratu i miru u Iraku.

Njeno tijelo prebačeno je u mrtvačnicu turske Institucije za forenzičku medicinu.

(Press)

Besplatne sekcije pomažu u pravilnom razvoju đaka

Izabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada, a sa njima će naredne sedmice biti potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na

POMAMA U BANJALUCI Koverte za nagradnu igru prodavali čak i bez fiskalnih računa!

Mada je za najpopularniju nagradnu igru u istoriji Republike Srpske, do sada siglo skoro 1,2 miliona koverata, građani još ne odustaju od namjere da, šaljući koverte sa 10 fiskalnih računa, oprobaju sreću i pokušaju se domoći primamljive nagrade – stana u Banjaluci. Koverte su, kao i prethodnih dana, i danas bile najtraženija roba u banjalučkim

U humanoj misiji više od 100 radnika Elektrokrajine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” organizovao je u petak akciju darivanja ove dragocjene tečnosti u kojoj je učestvovalo više od 100 radnika. Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da su radnici ovim poduhvatom iskazali plemenitost i humanost, jer su krv dali kako bi spasili nečije živote. – Poznato je da Zavod za transfuziju kuburi sa

PORODIČNA AVANTURA Naučite kako da se snalazite u prirodi, da palite vatru, i pravite skloništa

Udruženje “Centar za aktivnosti na otvorenom” realizuje program porodične avanture pod nazivom “Snalaženje i preživljavanje u prirodi”, u nedjelju, od 11 do 17 časova na Poniru. -Posebno osmišljen program sa ciljem učvršćivanja odnosa između roditelja i djece koji neće samo biti uzbudljiva avantura, nego ćete naučiti i mnogo korisnih vještina koje možete koristiti kroz život.

DODIK: Odbacujemo deklaraciju, Srpska je prioritet

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, kao i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković,

HEMATOLOŠKI VIKEND U BANJALUCI O novim metodama liječenja oboljelih od hemofilije

Deveti hematološki vikend održan je danas u prostorijama “Lanaco” tehnološkog centra, gdje su se okupili kako domaći tako i strani eksperti sa polja hematologije. Na skupu je bilo riječi hematološkim oboljenjima kao što je hemofilija, krvno oboljenje od kojeg u BiH boluje oko 200 ljudi, te o novim metodama i tretmanima za liječenje ovog oboljenja.