Vijesti 30.01.2017.

Daljinsko grijanje u Banjaluci: Besplatna savjetovanja iz oblasti energetske efikasnosti

ČITANJE: 1 minuta

Besplatna radionica “Daljinsko grijanje u Banjaluci” održaće se u četvrtak, 2. februara, u sklopu Energetskih večeri koje podrazumijevaju besplatno savjetovanje Banjalučana iz oblasti energetske efikasnosti, a koje će se održavati tokom februara i marta.

Prvu besplatnu radionicu u okviru Energetskih večeri – “Daljinsko grijanje u Banjaluci”, vodiće dr Petar Gvero sa Mašinskog fakulteta u Banjaluci. Tema radionice biće grijanje u Banjaluci, raspoloživi energenti, njihove prednosti i nedostaci a biće održana u četvrtak sa početkom u 18 časova, u prostorijama Inovacionog Centra Banjaluka, na adresi Dr Mladena Stojanovića 4, I sprat.

Energetske večeri organizuju se treću godinu zaredom, u sezoni grijanja u Banjaluci, Tuzli i Mostaru, a obrađuju se aktuelne – goruće teme koje se odnose na obnovljive izvore energije, instalaciju grijanja i zagrijavanje objekata, smanjenje računa za električnu energiju, primjenu solarnih sistema u domaćinstvima, praktične savjete za finansiranje mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima i druge.

Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle i EFEKT mreža, u saradnji sa ENKON d.o.o za energetski i ekonomski konsalting Banjaluka organizuje Energetske večeri sa građanima Banjaluke s ciljem savjetovanja i edukacije građana iz oblasti energetske efikasnosti i zaštite okoline.

Ovogodišnje Energetske večeri sa građanima Banjaluke biće održane u toku februara i marta svakog četvrtka od 18 časova, u prostorijama Inovacionog Centra Banjaluka (Dr Mladena Stojanovića 4, I sprat).

Daljinsko grijanje u Banjaluci

Energetske večeri sa građanima su besplatne za sve zainteresovane građane a članovi CRPa i EFEKT mreže će, uz predavače, biti na raspolaganju građanima za pitanja i savjete.

(banjaluka.net)