Magazin 23.06.2016.

“Dan nezavisnosti 2” zasad zaobilazi Banjaluku

ČITANJE: 2 minute

Film “Dan nezavisnosti 2” Rolanda Emeriha dočekao je svoju premijeru u kino-dvoranama širom svijeta.

Radnja filma je smještena 20 godina nakon završetka prvog dijela, koji je govorio o invaziji vanzemaljaca.

Film se od danas nalazi na repertoaru kino-dvorana širom BiH, pa će tako ljubitelji sedme umjetnosti imati priliku da premijerno film “Dan nezavisnosti 2” pogledaju u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Tuzli.

Premijera ovog filmskog hita neće biti održana u kino-salama banjalučkog multipleksa “Palas”.

“Film zasad neće biti na repertoaru i nemamo ga u najavama”, rekla je Marina Popović, portparol banjalučkog multipleksa “Palas”.

Ona je dodala da ako se pokaže interesovanje za ovo holivudsko ostvarenje – da će ono naći svoje mjesto na repertoaru banjalučkog kina.

Tamara Mešeljević, portparol kino-dvorane “Ekran” iz Zenice, ističe da će publika u ovom gradu imati priliku večeras da premijerno pogleda ovo ostvarenje.

“Film će u zavisnosti od interesovanja naše publike igrati najmanje tri sedmice. Mi ćemo nakon sedmičnog boks ofisa odlučiti u koliko će termina film biti emitovan. Naša publika je ta koja diktira kada i koliko ćemo emitovati filmove”, naglasila je Mešeljevićeva.

Što se tiče rezervacija za premijeru ovog ostvarenja, ona je dodala da trenutno vlada veliko interesovanje kada je u pitanju večerašnja projekcija. Planeti Zemlji u novom nastavku ovog hita sa kraja devedesetih godina prijeti novi napad superiornijih bića, a ljudska rasa je imala 20 godina da se pripremi za ovaj napad.

Koristeći postojeću tehnologiju vanzemaljaca do koje su ljudi došli nakon pobjede u prvom dijelu ovog filma, nekoliko hrabrih muškaraca i žena moraće raditi zajedno na programu odbrane kako bi spasili svoju planetu od potpunog uništenja.

Bića protiv kojih se bore su superiorna rasa koja putuje svemirom i kolonizuje planete.

U novom filmu umjesto Vila Smita, koji je tumačio glavnu ulogu, pilota borbenog aviona, publika će moći vidjeti Lajama Hemšvorta, dok je ostatak glumačke postave – koji su glumili i u prvom dijelu ovog filmskog hita, a koju čine glumci Džef Goldblum, Bil Pulman i Džud Hirš – zauzeo svoje mjesto i u nastavku.

(nezavisne.com)